Відомий український співак розповів, як ледь не загинув під обстрілом... у Алеппо

Український співак EL Кравчук зізнався, що мало не попрощався з життя у Сирії під час обстрілу. Це сталося з ним у дитинстві. У своєму Instagram артист розповів, що з раннього віку знає, що таке війна, тому що його батько військовий. Багато років тому тато виконавця поїхав у відрядження до Сирії, куди разом з ним вирушив і сам EL Кравчук та його мама, передають Патріоти України.

У 1980-х роках знаменитість у місті Алеппо потрапив під обстріл, коли йшов до школи. Тоді життя йому врятувала мати, яка прикрила його собою. Жінка відтягла хлопчика до дерев, де вони заховалися від куль ворога.

"Це було у місті Алеппо в Сирії, приблизно 1984 року. Одного разу мама вирішила провести мене до школи, саме тоді з'явилися снайпери на дахах. Почався автоматний обстріл. Мама закрила мене собою, лягла на землю і стала повзти до дерева персика, що росло на вулиці. Ми сховалися під цим деревом, я був весь у крові через подряпини від асфальту, але ми були живі. Ми навіть усміхалися, сидячи під персиком. Цей момент я ніколи не забуду", – написав співак.

За його словами, після переїзду з Сирії він сподівався, що більше ніколи не побачить війну. Проте у 21 столітті історія повторилася, коли росіяни напали на Україну. EL Кравчук каже, що йому дуже прикро за дітей, яким доводиться проводити дитинство в умовах війни та жити у постійній небезпеці.

"Коли почалася АТО і я дізнався про бомбардування Попасної та те, як там виживають діти, це стало для мене випробуванням. Я пам'ятаю себе школярем під обстрілами, у бомбосховищах. І, звичайно, блекаути, які були й в Алеппо, коли вимикали світло. Усі ці труднощі війни, які я відчував 30 років тому, відчуваю і сьогодні вже дорослою людиною. Я ніколи не думав, що ці два стародавні міста Київ та Алеппо, обидва з тисячолітньою історією будуть так обстрілюватися та руйнуватися у 21 столітті", – зазначив виконавець.

До слова, EL Кравчук – український співак, який переміг на конкурсі "Червона рута". Свою популярність він здобув у 2000-х. Артист брав участь у різних проєктах, знімав кліпи та грав у кіно. Однак згодом виконавець вирішив взяти паузу і не виступав багато років.

"Ваша будівля злетить у повітря! Це не жарт! Час пішов!": Одесит "шантажував" ДТЕК, вимагаючи включити світло, і поплатився

неділя, 30 червень 2024, 18:30

Правоохоронці затримали безробітного одесита 1970 року народження. Чоловік писав компанії "ДТЕК Одеські електромережі", що її офіс замінований, передають Патріоти України. "Будівля ОЕМ ДТЕК замінована! Якщо протягом 15 хвилин електропостачання не буде ...

А ви це знали? Як у СРСР з‘явилися "неперспективні" села і чому їх так назвали

неділя, 30 червень 2024, 18:10

Влада СРСР ухвалювала чимало сумнівних рішень, які призводили до негативних наслідків. Одним із них став поділ невеликих населених пунктів на "перспективні" та неперспективні, передають Патріоти України. . Поняття "неперспективні" села з’явилося в еко...