"Війна не виконала націєтворчої функції, багато українців залишаються байдужими", - комбат Третьої штурмової бригади Кухарчук

Командир Другого батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук заявив, що війна в Україні не виконала "націєтворчу функцію". За його словами, наразі суспільство не бере співучасті у війні, передають Патріоти України.

"Питання в тому, що, на превеликий жаль, війна не виконала націєтворчу функцію. Сьогодні суспільство не приймає співучасті у війні. Я не говорю про те, що всі мають воювати, хоча, можливо, рано чи пізно всім доведеться - і чоловікам, і жінкам. Людям не подобається вилазити із зони комфорту, в тому числі з ментальної зони комфорту", - зауважив військовий.

Кухарчук наголосив, що будь-яка війна закінчується переговорами, проте це не означає, що вона не почнеться пізніше. "Якщо ми хочемо зупинити противника, просто знизити градус, тимчасово розслабитися - для того, щоб наші майбутні покоління вирішували ці питання надалі, то можна укласти якийсь ганебний мир. Але він означатиме, що за 10, 20, 30 навіть 50 років буде продовження", - пояснив комбат 3-ї штурмової.

Боєць також прокоментував новий закон про посилення мобілізації. За його словами, наразі результату він не бачить. "Я бачу кол-центри, які працюють, які розводять на гроші європейців. Бачу правоохоронні органи, які їх кришують. Бачу народних депутатів, які їх кришують. Мобілізація пенсіонерів - там да. Людей до 57 років, але багато хто з них виглядає вже на 70. Це не вихід із ситуації", - підкреслив Кухарчук.

Він зауважив, що у країнах Європи деякі люди в 70 можуть мати молодший вигляд, проте в Україні це може бути навпаки. "Людина після 45-50 років розсипається в Україні. Чоловіки розсипаються. Тим паче, якщо ми говоримо про категорію чоловіків, які за 10 тисяч доларів не можуть собі купити білий білет. І уявіть, його мобілізують, присилають на фронт і кажуть: "Іди воюй". Якщо його в окоп посадити, то він ще буде сидіти. Не втече через те, що буде тікати - розсиплеться. Але уявіть, такій людині скажуть штурмувати. Що вона буде робити?", - запитав військовий.

Кухарчук розповів, що середній вік у його батальйоні - 33 роки. "Це ми говоримо про усіх, включно з тими, хто виконує тилові функції. Якщо ми говоримо про середній вік піхотинця, штурмовика – то це до 30 років", - пояснив комбат.

Також Третя штурмова відома своїм активним та агресивним рекрутингом. За словами бійця, лише так вдається залучати молодь до війни. "Буває, що люди отримують повістки, а потім приходять до рекрут-центрів Третьої штурмової і говорять: "Я не знав, сумнівався, але я отримав повістку - давайте я вже краще до вас піду". І таких беремо, якщо бачимо, що людина мотивована і готова воювати. У нас немає такого, що нам присилають когось із мобілізованих. Я зараз ходжу по тюрмах, я ж не просто кажу: "Дайте мені 100 людей, я їх заберу і відправлю в бій". Ні - я з кожним із них проводжу співбесіди. Дивлюся, наскільки людина зможе бути інтегрована в колектив", - додав Кухарчук.

"Ваша будівля злетить у повітря! Це не жарт! Час пішов!": Одесит "шантажував" ДТЕК, вимагаючи включити світло, і поплатився

неділя, 30 червень 2024, 18:30

Правоохоронці затримали безробітного одесита 1970 року народження. Чоловік писав компанії "ДТЕК Одеські електромережі", що її офіс замінований, передають Патріоти України. "Будівля ОЕМ ДТЕК замінована! Якщо протягом 15 хвилин електропостачання не буде ...

А ви це знали? Як у СРСР з‘явилися "неперспективні" села і чому їх так назвали

неділя, 30 червень 2024, 18:10

Влада СРСР ухвалювала чимало сумнівних рішень, які призводили до негативних наслідків. Одним із них став поділ невеликих населених пунктів на "перспективні" та неперспективні, передають Патріоти України. . Поняття "неперспективні" села з’явилося в еко...