"Він ніколи не шкодував про своє рішення": Під Харковом загинув доброволець із Нідерландів

Уперше з початку російського вторгнення в Україну загинув доброволець з Нідерландів. Життя 55-річного Рона Вогелара обірвалося 4 травня, передають Патріоти України.

Чоловік вступив до Українського іноземного легіону і під Харковом був обстріляний артилерією. Волонтер, який служив разом з Роном у тому ж підрозділі, повідомив, що той загинув одразу після обстрілу.

"Він ніколи не шкодував про своє рішення. Він був щасливий і відчував, що він був у правильному місці. Його командир сказав: "Він загинув героєм", – сказала донька загиблого.

За словами речника МЗС країни, жодних повідомлень від української влади поки що не надходило.

Як іноземці воюють за Україну

За даними De Telegraaf, у середині березня на території України перебували приблизно 70 громадян Нідерландів, які вирішили взяти участь у війні.

Раніше було відомо про загибель щонайменше 15 іноземних громадян, які пішли воювати за Україну. Вони були з Грузії та Білорусі, а 29 квітня стало відомо про загибель громадянина Великої Британії Скотта Сіблі, який воював в іноземному легіоні, створеному з ініціативи президента України Володимира Зеленського.

Додамо, що в Україні раніше запровадили безвіз для всіх іноземців, які готові вступити до Інтернаціонального легіону. Бажання воювати за незалежність нашої країни висловили добровольці з Польщі, Нідерландів, Швеції, Данії, Великої Британії, Латвії, Литви та багатьох інших країн. Зокрема, за даними посольства України в США, заявки на вступ до легіону подали понад 3 тисячі американців (станом на 8 березня).

Щоб приїхати до України і воювати пліч-о-пліч з українськими воїнами, іноземцям потрібно:

  • звернутися до посольства України у вашій державі з наміром долучитися до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України,
  • уточнити, які документи потрібно мати і написати заяву на вступ до територіальної оборони Збройних Сил України.

Після прибуття до України ви зможете підписати контракт і вирушити на боротьбу з російськими окупантами.

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...