"Вони знали, паскуди. Вони точно знали, що я піду саме там, що у мене тільки два варіанти. С*ки": Українців вразила сповідь героя АТО про другий день народження

Українців вразила історія майора ЗСУ Василя Мулика, Народного Героя України, який зумів вижити під час ракетної атаки по його вертольоту у 2014 році на Донбасі. Її опублікували на сторінці волонтерського фонду "Повернись живим" на Facebook, передають Патріоти України.

Всього за кілька годин сповідь захисника України, який зараз перебуває з миротворчою місією в Конго, зібрала 15 тисяч лайків, понад 630 коментарів і близько 2 тисяч репостів.

Нижче наводимо монолог українського воїна без змін.

31 серпня 2014 року. Вони знали, паскуди. Вони точно знали, що я піду саме там, що у мене тільки два варіанти, як обійти Волноваху, щоб вийти на точку забору поранених. І, впевнений, вони передбачили обидва... С*ки.

Вони чекали – завчасно виставили пости. Чекали борт, який обов'язково буде йти за пораненими, на відомий їм майданчик. І десь там серед соняшників і кукурудзи, біля того занедбаного сільськогосподарського аеродромчика, напевно, сидів терорист із ПЗРК або кулеметом.

Мені. Було. Дуже. Страшно. Страшно настільки, що це неможливо описати словами – таких слів немає в жодній мові... Ні, страшно було не тоді, коли у вуха вдарив крик "бортача": "РАКЕТА!!!". Не тоді, коли час застиг і я на власні очі бачив, як по викривленій неправильній дузі до мене наближається яскравий білий спалах, тягнучи за собою вуаль димного сліду...

Страшно було не тоді, коли я "переламував" борт, що вив від напруги, і на голих інстинктах вганяв його у божевільний для "вісімки" крен під 90 градусів... Страшно було не від власного шаленого крику: "АСО!!! АСО ї*аш!!!". Не від помаранчевих пульсуючих засвітів "теплових пасток", які розфарбували сутінки яскраво-полум'яними фарбами.

Страшно було пізніше. Страшно було, коли хрусткий під тремтливими пальцями пластиковий стакан з коньяком доверху, який подав мені фельдшер після посадки в Новомлинівці, влився в мене одним-єдиним ковтком – без будь-якого смаку.

Страшно було, коли медсестра розминала скам'янілі від напруги плечі – без будь-якого натяку на еротику – примовляючи тихенько, ніби відмолюючи чужий гріх: "Спокійно, хлопчику. Все добре, все минулося...". А моє серце продовжувало виламувати ребра адреналіновим ритмом.

Страшно було вже у Дніпрі, на базі, коли Сашко дивився на мене своїми сірими очима, раз-по-раз повторюючи: "Васька, як же добре, що ти втік від тієї ракети...". Страшно було, коли рівень рідини в літровій пляшці горілки падав, а я не відчував ніякого натяку на сп'яніння.

Страшно було вдома – від власного чорного погляду в дзеркалі. Страшно було, коли схоплювався ночами в ліжку – від язиків жирного полум'я, що стрибали в обличчя... Мені було страшно. Саме "було". Уже – ні.

У коментарях під моторошною історією про дивовижний порятунок Героя українці буквально засипали його словами подяки за готовність пожертвувати собою і неймовірну хоробрість.

"Читаю і мурашки по шкірі бігають. Страшно, коли страшно, і ще страшніше, коли нічого не боїшся", "Низький уклін і щира подяка за вашу мужність, витримку і відвагу!", "Такими синами пишається Україна! Дякую вам, Василю! Ви ціною власного життя захищали рідну землю. Такі, як ви, можуть захистити весь світ! Хай береже вас Господь і ваших побратимів!", "На таких мужніх чоловіках тримається наша держава. Уклін вам низький", "Дякую тобі, Герою, за мужність, майстерність управляти машиною в складній обстановці, витягнути поранених і живих побратимів з цієї звірячої пастки!" – пишуть патріоти.

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...