Вилучили печатки, документи та зброю: У Києві викрили "банду", яка продавала посади у органах влади (фото)

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

У Києві поліцейські викрили групу шахраїв, які обіцяли людям допомогу у працевлаштуванні на керівні посади до вищих органів державної влади. Ціни за такі "послуги" коливалися від $50 до $150 тисяч. Одним із членів "банди", ймовірно, є Ігор Мізрах, пов'язаний із центром розповсюдження неправдивої інформації Orange Sky. Загалом до групи входило чотири особи. Про це повідомила прес-служба Національної поліції України, передають Патріоти України.

Їм інкримінували вчинення злочину проти власності, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Так, правоохоронці встановили, що "банда" обіцяла допомогти людям у влаштуванні на керівні посади до вищих органів державної влади, а такі "послуги" коштували від $50 до $150 тисяч.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних поліцейські вилучили печатки та штампи різних органів державної влади та суб’єктів підприємницької діяльності, документи, чорнові записи, копії матеріалів різних кримінальних проваджень, а ще гранати, електродетонатори, балон і шприци зі ртуттю.

Після проведення першочергових слідчих дій вказаним особам буде повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

Як стало відомо Spilno з власних джерел у правоохоронних органах, 13 лютого у приміщеннях, які належали або орендувалися Мізрахом, почалися обшуки. Зокрема мова йде про будинок на Софійській Борщагівці, який, за даними сайту, чоловік оформив на коханку, а потім нібито заклав під заставу адвокатові.

Також у журналістів з'явилася інформація про те, що у орендованому Мізахом гаражі біля Офісу президента на Банковій нібито були бойові гранати, а у інших приміщеннях, які належать чоловіку, – ртуть, детонатори, печатки, візитівок на ім'я самого Мізраха.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...