А ви це знали? Чому небажано смажити котлети із щойно приготованого фаршу

Чому не можна смажити котлети з свіжоприготовленого фаршу знають лише досвідчені господині та кухарі, передають Патріоти України.

У кулінарії прийнято вважати, що для приготування найкраще обирати лише найсвіжіші продукти. Це дійсно так, але у випадку з котлетами існує одна деталь, яку не можна упускати.

Подробиці

М’ясо дійсно годиться лише найсвіжіше, але приготовлений котлетний фарш перед обсмажуванням необхідно витримати 20-30 хвилин у холодильнику.

Через відсутність холодильника підійде будь-яке прохолодне місце, холодна комора або навіть льох.

Крім того, зробити котлети соковитішими можна за допомогою холодної води або молока, в яких вимочується хліб.

Крім того, варто знати, що сам хліб у котлети додають не для того, щоб заощадити на м’ясі, а для того, щоб котлета не розвалювався на сковороді.

Що стосується курячих яєць, то багато господинь запевняють, що через них котлети стають лише жорсткішими.

Тому експерти рекомендують додавати у фарш лише яєчні жовтки.

Джерело: ПростоВей

Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

п’ятниця, 22 серпень 2025, 23:10

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...