Як смак макаронів залежить від кількості солі у воді

Приготувати макарони — найпростіша задача, яку тільки можна уявити в кулінарії. Навіть мала дитина може це зробити. Більшість людей саме такої думки про приготування макаронних виробів. Правда полягає в тому, що тільки частина людей знають нюанси про правильну кількість солі, щоб улюблені спагеті чи фетучіні, локшина чи вермішель вийшли справді смачними, передають Патріоти України.

Як правильно готувати

Найперша вимога, яку висувають до макаронних виробів, щоб вони не злиплись після варіння. Не втратити форму можуть в основному вироби з твердих сортів пшениці.

Зверніть увагу на вибір посуду. Найкраще обирати каструлі із товстими стінками. Заповнювати водою потрібно на ⅔ від загальному об’єму. Іншими словами, виходить пропорція, що на 100 г макаронів має бути не менше 1 л води.

А коли ж солити? Холодну воду не солять — найперше правило. Треба дочекатись, коли закипить вода, а тільки потім вже додавати. Пропорція солі виходить така — на 1 літр 10 г солі. Потім вкидають варити макарони. А от в процесі варіння сіль не треба додавати.

Як тільки макарони заклали в воду, відразу їх помішайте. Це треба для того, щоб вони не стали єдиною великою грудкою. Після завершення варки макарони відкидають на друшляк, потім перекладають у каструлю та додають 3-4 ложки бульйону. Тобто всю воду перед тим виливати не варто, а трохи треба лишити.

Макарони рекомендується подавати у теплих тарілках. А соус вже додають потім. Нехай ваші прості макарони будуть найкращими та професійно приготованими. Смачного!

"Сильний союзник здоров’я та сяйва шкіри": Названо овоч, який сповільнює старіння

вівторок, 9 вересень 2025, 13:05

Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...

Все дуже просто! Як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка

вівторок, 9 вересень 2025, 8:44

Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...