
Деякі продукти, якщо покласти їх до морозильної камери, не лише втрачають свій смак і текстуру після заморожування, а й можуть стати небезпечними для здоров’я. Розповідаємо, яку саме їжу варто тримати подалі від морозилки, щоб потім не довелося викидати її на смітник, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Список продуктів, які не можна заморожувати: вони стануть несмачними після такого зберігання
- Сира картопля. Картопля після розморожування стає водянистою та солодкуватою. Крохмаль під впливом низьких температур перетворюється на цукор, що змінює смак і структуру овоча. Щоб картопля зберігалася якомога довше, її краще тримати в темному прохолодному місці.
- М’які сири — рикота, брі, фета чи крем-сир. Ці продукти дуже не люблять низьких температур. Після розморожування вони стають зернистими, водянистими і втрачають свою ніжну текстуру й насичений смак. Заморожування також руйнує білкову структуру продукту, тому всі корисні властивості сиру під час зберігання в морозилці буде знищено.
- Варені яйця. Заморожені варені яйця стають гумовими й зовсім несмачними. Особливо це стосується білка. Якщо вам потрібно зберегти яйця надовго, можна заморозити сирі, але білки треба відділити від жовтків.
- Молочні соуси й заправки. Соуси на основі молока чи вершків, наприклад, бешамель або вершкові для пасти, після заморожування розшаровуються. Вони втрачають однорідність і вже не підходять для подальшого вживання. Продукт після зберігання в морозилці доведеться просто викинути.
- Смажені страви з хрусткою скоринкою. Панірування після морозилки втрачає свою хрусткість і стає млявим та жирним. Заморожування перетворює апетитну золотаву скоринку на вологу й несмачну оболонку.
- Кавуни й дині. Так, багато хто хоче зберегти смак літа у своїй морозилці, однак ці фрукти не варто туди класти. Вони містять занадто багато води, тому після розморожування розмокнуть і втратять свою привабливу текстуру та смак.
Багато людей не уявляють ранок без кави, але лікарі попереджають: надмірне споживання кофеїну може призвести до підвищення тиску, тривожності та проблем зі сном. Експерти радять звернути увагу на альтернативні напої, які не лише пробуджують організм, а...
Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...