Не робіть так! Які помилки господинь можуть зіпсувати тісто для пельменів

Здається, приготувати тісто на пельмені - це взагалі не складне завдання. Його не порівняти з дріжджовим тістом, яке вимагає пройти кілька етапів. Проте буває, що у деяких господинь пельмені не виходять. То тісто не розкочується, то рветься, то липне до столу... Що ж ви робите неправильно, зазначають Патріоти України.

  • Готуєте тісто з борошна поганої якості або без вмісту глютену. Не потрібно експериментувати з борошном. Лише з пшеничного вийде гарне тісто на пельмені. Беріть борошно вищого сорту, перед замісом просівайте його обов'язково, щоб наситити киснем.
  • Неправильна температура води і яєць. Для хорошого тіста вода повинна бути не вище чотирьох градусів, яйця теж повинні бути холодними. Ніколи не викладайте їх заздалегідь, не грійте до кімнатної температури.
  • Сіль. У тісто сіль краще не додавати — нехай воно краще буде прісним. Сіль здатна зупиняти процес набухання клейковини, тоді тісто буде не еластичним і погано розкочуватися. Додайте сіль в фарш або солоний соус.
  • Не даєте тісту відпочити. Після приготування і замісу тіста воно повинно постояти близько двадцяти хвилин. У цей період клейковина набухає і забезпечує достатню еластичність продукту. Щоб тісто не обвітрилося, нехай "відпочиває" під рушником.
  • Під час розкочування сиплете багато борошна. Таким чином тісто забивається. При розкочуванні присипайте його мінімально борошном, а для хорошого склеювання пельменів можна розкачане тісто змастити збитим білком.

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...

Буде особливим! Один забутий інгредієнт для плову

неділя, 8 червень 2025, 10:05

Спеції не можна додавати бездумно куди доведеться – можна сильно спотворити смак готової страви. Але якщо не додати ту чи іншу добавку, наприклад в плов, то досягти необхідного смаку вже не вийде, передають Патріоти України. Тому готуючи плов, обов’язк...