Не робіть так! Які помилки господинь можуть зіпсувати тісто для пельменів

Здається, приготувати тісто на пельмені - це взагалі не складне завдання. Його не порівняти з дріжджовим тістом, яке вимагає пройти кілька етапів. Проте буває, що у деяких господинь пельмені не виходять. То тісто не розкочується, то рветься, то липне до столу... Що ж ви робите неправильно, зазначають Патріоти України.

  • Готуєте тісто з борошна поганої якості або без вмісту глютену. Не потрібно експериментувати з борошном. Лише з пшеничного вийде гарне тісто на пельмені. Беріть борошно вищого сорту, перед замісом просівайте його обов'язково, щоб наситити киснем.
  • Неправильна температура води і яєць. Для хорошого тіста вода повинна бути не вище чотирьох градусів, яйця теж повинні бути холодними. Ніколи не викладайте їх заздалегідь, не грійте до кімнатної температури.
  • Сіль. У тісто сіль краще не додавати — нехай воно краще буде прісним. Сіль здатна зупиняти процес набухання клейковини, тоді тісто буде не еластичним і погано розкочуватися. Додайте сіль в фарш або солоний соус.
  • Не даєте тісту відпочити. Після приготування і замісу тіста воно повинно постояти близько двадцяти хвилин. У цей період клейковина набухає і забезпечує достатню еластичність продукту. Щоб тісто не обвітрилося, нехай "відпочиває" під рушником.
  • Під час розкочування сиплете багато борошна. Таким чином тісто забивається. При розкочуванні присипайте його мінімально борошном, а для хорошого склеювання пельменів можна розкачане тісто змастити збитим білком.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...