
Здається, приготувати тісто на пельмені - це взагалі не складне
завдання. Його не порівняти з дріжджовим тістом, яке вимагає пройти
кілька етапів. Проте буває, що у деяких господинь пельмені не виходять.
То тісто не розкочується, то рветься, то липне до столу... Що ж ви
робите неправильно, зазначають Патріоти України.
- Готуєте тісто з борошна поганої якості
або без вмісту глютену. Не потрібно експериментувати з борошном. Лише з
пшеничного вийде гарне тісто на пельмені. Беріть борошно вищого сорту,
перед замісом просівайте його обов'язково, щоб наситити киснем.
- Неправильна
температура води і яєць. Для хорошого тіста вода повинна бути не вище
чотирьох градусів, яйця теж повинні бути холодними. Ніколи не викладайте
їх заздалегідь, не грійте до кімнатної температури.
- Сіль. У
тісто сіль краще не додавати — нехай воно краще буде прісним. Сіль
здатна зупиняти процес набухання клейковини, тоді тісто буде не
еластичним і погано розкочуватися. Додайте сіль в фарш або солоний соус.
- Не
даєте тісту відпочити. Після приготування і замісу тіста воно повинно
постояти близько двадцяти хвилин. У цей період клейковина набухає і
забезпечує достатню еластичність продукту. Щоб тісто не обвітрилося,
нехай "відпочиває" під рушником.
- Під час розкочування сиплете
багато борошна. Таким чином тісто забивається. При розкочуванні
присипайте його мінімально борошном, а для хорошого склеювання пельменів
можна розкачане тісто змастити збитим білком.
Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...
Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...