
Здається, приготувати тісто на пельмені - це взагалі не складне
завдання. Його не порівняти з дріжджовим тістом, яке вимагає пройти
кілька етапів. Проте буває, що у деяких господинь пельмені не виходять.
То тісто не розкочується, то рветься, то липне до столу... Що ж ви
робите неправильно, зазначають Патріоти України.
- Готуєте тісто з борошна поганої якості
або без вмісту глютену. Не потрібно експериментувати з борошном. Лише з
пшеничного вийде гарне тісто на пельмені. Беріть борошно вищого сорту,
перед замісом просівайте його обов'язково, щоб наситити киснем.
- Неправильна
температура води і яєць. Для хорошого тіста вода повинна бути не вище
чотирьох градусів, яйця теж повинні бути холодними. Ніколи не викладайте
їх заздалегідь, не грійте до кімнатної температури.
- Сіль. У
тісто сіль краще не додавати — нехай воно краще буде прісним. Сіль
здатна зупиняти процес набухання клейковини, тоді тісто буде не
еластичним і погано розкочуватися. Додайте сіль в фарш або солоний соус.
- Не
даєте тісту відпочити. Після приготування і замісу тіста воно повинно
постояти близько двадцяти хвилин. У цей період клейковина набухає і
забезпечує достатню еластичність продукту. Щоб тісто не обвітрилося,
нехай "відпочиває" під рушником.
- Під час розкочування сиплете
багато борошна. Таким чином тісто забивається. При розкочуванні
присипайте його мінімально борошном, а для хорошого склеювання пельменів
можна розкачане тісто змастити збитим білком.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...