Здається, приготувати тісто на пельмені - це взагалі не складне
завдання. Його не порівняти з дріжджовим тістом, яке вимагає пройти
кілька етапів. Проте буває, що у деяких господинь пельмені не виходять.
То тісто не розкочується, то рветься, то липне до столу... Що ж ви
робите неправильно, зазначають Патріоти України.
- Готуєте тісто з борошна поганої якості
або без вмісту глютену. Не потрібно експериментувати з борошном. Лише з
пшеничного вийде гарне тісто на пельмені. Беріть борошно вищого сорту,
перед замісом просівайте його обов'язково, щоб наситити киснем.
- Неправильна
температура води і яєць. Для хорошого тіста вода повинна бути не вище
чотирьох градусів, яйця теж повинні бути холодними. Ніколи не викладайте
їх заздалегідь, не грійте до кімнатної температури.
- Сіль. У
тісто сіль краще не додавати — нехай воно краще буде прісним. Сіль
здатна зупиняти процес набухання клейковини, тоді тісто буде не
еластичним і погано розкочуватися. Додайте сіль в фарш або солоний соус.
- Не
даєте тісту відпочити. Після приготування і замісу тіста воно повинно
постояти близько двадцяти хвилин. У цей період клейковина набухає і
забезпечує достатню еластичність продукту. Щоб тісто не обвітрилося,
нехай "відпочиває" під рушником.
- Під час розкочування сиплете
багато борошна. Таким чином тісто забивається. При розкочуванні
присипайте його мінімально борошном, а для хорошого склеювання пельменів
можна розкачане тісто змастити збитим білком.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...