
Здається, приготувати тісто на пельмені - це взагалі не складне
завдання. Його не порівняти з дріжджовим тістом, яке вимагає пройти
кілька етапів. Проте буває, що у деяких господинь пельмені не виходять.
То тісто не розкочується, то рветься, то липне до столу... Що ж ви
робите неправильно, зазначають Патріоти України.
- Готуєте тісто з борошна поганої якості
або без вмісту глютену. Не потрібно експериментувати з борошном. Лише з
пшеничного вийде гарне тісто на пельмені. Беріть борошно вищого сорту,
перед замісом просівайте його обов'язково, щоб наситити киснем.
- Неправильна
температура води і яєць. Для хорошого тіста вода повинна бути не вище
чотирьох градусів, яйця теж повинні бути холодними. Ніколи не викладайте
їх заздалегідь, не грійте до кімнатної температури.
- Сіль. У
тісто сіль краще не додавати — нехай воно краще буде прісним. Сіль
здатна зупиняти процес набухання клейковини, тоді тісто буде не
еластичним і погано розкочуватися. Додайте сіль в фарш або солоний соус.
- Не
даєте тісту відпочити. Після приготування і замісу тіста воно повинно
постояти близько двадцяти хвилин. У цей період клейковина набухає і
забезпечує достатню еластичність продукту. Щоб тісто не обвітрилося,
нехай "відпочиває" під рушником.
- Під час розкочування сиплете
багато борошна. Таким чином тісто забивається. При розкочуванні
присипайте його мінімально борошном, а для хорошого склеювання пельменів
можна розкачане тісто змастити збитим білком.
На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...
Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...