Не викидайте пожовкле сало: ТОП-4 рецепти, від яких вся родина буде у захваті

Сало - головний український продукт та наша національна гордість. Прикро викидати такий цінний продукт. Навіть якщо сало пожовкло, обвітрилося і стало жорстким - йому можна дати "друге життя" і приготувати з нього смачну закуску. Підказуємо кілька варіантів використання старого сала на кухні, передають Патріоти України.

Чи можна їсти старе сало

Якщо сало пожовкло і обвітрилося, то воно довго зберігалося. Їсти таке сало можна, якщо його термін зберігання не перевищив 30 днів в холодильнику і 12 місяців в морозилці. Однак на смак старе сало відрізняється від свіжого, до того ж воно більш жорстке. Після довгого зберігання сало може вбирати запах холодильника і сусідніх продуктів, що також псує смак продукту.

Як відновити старе сало

Якщо шматок старого сала залежався в холодильнику, йому можна повернути свіжий смак. Для цього сало викладіть в підходящий посуд. Якщо шматок великий (більше розміру долоні), то його потрібно нарізати на кілька частин. Залийте старе сало молоком і поставте на плиту на невеликий вогонь на 20 хвилин. Потім вийміть і остудіть сало.

Смалець зі старого сала

Пожовкле старе сало послужить вам повторну службу, якщо перетопити його в смалець. Для цього наріжте сало на невеликі шматочки і посмажте на гарячій сухій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до яєчні або дерунів, а розтоплений смалець зі сковороди злийте в банку і зберігайте в холодильнику.

Старе солоне сало в борщ

Заправка для борщу зі старого сала виходить навіть ароматнішою, ніж зі свіжого продукту. Для цього старе солоне сало заливають теплою водою і залишають на 1 день при кімнатній температурі. Потім розтирають в ступі з часником або перемелюють в м'ясорубці, і додають в борщ в кінці варіння.

Намазка зі старого сала

  • Сало - 300 г.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Чорний перець мелений - 0,5 ч. л.
  • Паприка солодка мелена - 0,5 ч. л.
  • Зелень і сіль за смаком.

Сало з іншими інгредієнтами перемолоти через м'ясорубку через дрібну сіточку. Зелень дрібно порубати ножем і змішати з намазкою. Зберігати намазку зі старого сала в холодильнику.

ТОП-4 помилки, через які бісквіт осідає і втрачає пишність

п’ятниця, 9 травень 2025, 7:14

Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...

Що зробити, щоб картопляні зрази не розтріскувалися під час смаження

п’ятниця, 9 травень 2025, 6:12

Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України. Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто....