Сало - головний український продукт та наша національна гордість. Прикро викидати такий цінний продукт. Навіть якщо сало пожовкло, обвітрилося і стало жорстким - йому можна дати "друге життя" і приготувати з нього смачну закуску. Підказуємо кілька варіантів використання старого сала на кухні, передають Патріоти України.
Якщо сало пожовкло і обвітрилося, то воно довго зберігалося. Їсти таке сало можна, якщо його термін зберігання не перевищив 30 днів в холодильнику і 12 місяців в морозилці. Однак на смак старе сало відрізняється від свіжого, до того ж воно більш жорстке. Після довгого зберігання сало може вбирати запах холодильника і сусідніх продуктів, що також псує смак продукту.
Якщо шматок старого сала залежався в холодильнику, йому можна повернути свіжий смак. Для цього сало викладіть в підходящий посуд. Якщо шматок великий (більше розміру долоні), то його потрібно нарізати на кілька частин. Залийте старе сало молоком і поставте на плиту на невеликий вогонь на 20 хвилин. Потім вийміть і остудіть сало.
Пожовкле старе сало послужить вам повторну службу, якщо перетопити його в смалець. Для цього наріжте сало на невеликі шматочки і посмажте на гарячій сухій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до яєчні або дерунів, а розтоплений смалець зі сковороди злийте в банку і зберігайте в холодильнику.
Заправка для борщу зі старого сала виходить навіть ароматнішою, ніж зі свіжого продукту. Для цього старе солоне сало заливають теплою водою і залишають на 1 день при кімнатній температурі. Потім розтирають в ступі з часником або перемелюють в м'ясорубці, і додають в борщ в кінці варіння.
Сало з іншими інгредієнтами перемолоти через м'ясорубку через дрібну сіточку. Зелень дрібно порубати ножем і змішати з намазкою. Зберігати намазку зі старого сала в холодильнику.
Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізн...
Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...