Часто після важкого робочого дня хочеться розслабитися, переглядаючи фільми або серіали за чашкою чаю і якимось десертом. І якщо ви вже пробували робити домашнє печиво з вишеньками, приготуйте хрусткі вафлі, передають Патріоти України.
Інгредієнти: борошно (250 г), цукор (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка), яйця (3 шт.), кефір (350 мл), масло вершкове (30 г), рослинна олія (1 ст. л.). Також вам знадобиться електровафельниця або спеціальні форми для випічки вафель в духовці.
Приготування:
Спочатку просіюємо борошно з розпушувачем через сито.
Вершкове масло необхідно розтопити - зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
У глибоку миску виливаємо кефір, додаємо до нього розтоплене вершкове масло, сіль, рослинну олію.
В окремому посуді збиваємо вінчиком яйця з цукром. Додаємо до яєць поперемінно то борошно, то кефірну суміш, продовжуючи збивати все разом.
Форми для вафель змащуємо рослинною олією і виливаємо в них тісто.
Розігріваємо духовку до 220°C і випікаємо вафлі близько 10 хвилин. Потім перекладаємо вафлі рельєфною стороною на деко, застелене пергаментним папером, і випікаємо в духовці ще близько 5 хвилин - до золотистої скоринки.
Якщо у вас є електровафельниця, її решітки попередньо необхідно змастити маслом і випікати вафлі приблизно 4-5 хвилин. Подаємо з джемом, згущеним молоком, медом, варенням, ягодами або розтопленим шоколадом.
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...