Часто після важкого робочого дня хочеться розслабитися, переглядаючи фільми або серіали за чашкою чаю і якимось десертом. І якщо ви вже пробували робити домашнє печиво з вишеньками, приготуйте хрусткі вафлі, передають Патріоти України.
Інгредієнти: борошно (250 г), цукор (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка), яйця (3 шт.), кефір (350 мл), масло вершкове (30 г), рослинна олія (1 ст. л.). Також вам знадобиться електровафельниця або спеціальні форми для випічки вафель в духовці.
Приготування:
Спочатку просіюємо борошно з розпушувачем через сито.
Вершкове масло необхідно розтопити - зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
У глибоку миску виливаємо кефір, додаємо до нього розтоплене вершкове масло, сіль, рослинну олію.
В окремому посуді збиваємо вінчиком яйця з цукром. Додаємо до яєць поперемінно то борошно, то кефірну суміш, продовжуючи збивати все разом.
Форми для вафель змащуємо рослинною олією і виливаємо в них тісто.
Розігріваємо духовку до 220°C і випікаємо вафлі близько 10 хвилин. Потім перекладаємо вафлі рельєфною стороною на деко, застелене пергаментним папером, і випікаємо в духовці ще близько 5 хвилин - до золотистої скоринки.
Якщо у вас є електровафельниця, її решітки попередньо необхідно змастити маслом і випікати вафлі приблизно 4-5 хвилин. Подаємо з джемом, згущеним молоком, медом, варенням, ягодами або розтопленим шоколадом.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...