Немає єдиної думки про те, як виглядає класичний рецепт приготування червоного борщу. Незважаючи на те, що оцет не має відношення до корисних продуктів харчування, без нього багато господинь цю страву собі просто не уявляють, передають Патріоти України.
Тож, скільки і коли треба додавати оцту до борщу.
Вважається, що саме з столовим оцтом борщ буде зварений за класичним рецептом.
Але для того, щоб вважати, що кулінарний шедевр справді вдався, важливо відповісти на два питання: коли і скільки оцту додавати до борщу?
Коли ж додавати оцет?
Як помиляються ті господині, які додають прямо у м’ясний бульйон!
Насправді 9% столовим оцтом приправляють засмажку під час її приготування.
Як відомо, до її складу входить тертий буряк, морква і цибуля. Лити оцет у бульйон не варто!
Скільки додавати оцту?
Якщо борщ вариться в 3-5 літровій каструлі, то в засмажку слід додати 2-3 столові ложки оцту.
Важливо врахувати одну обставину. Якщо в засмажці використовується багато томатної пасти або помідорів, достатньо однієї столової ложки оцту. Інакше борщ вийде просто кислим.
Якщо все ж таки в розрахунках була допущена помилка, то не поспішайте сумувати. У кислий бульйон можна додати 1-2 чайні ложки цукру.
Навіщо додавати оцет у борщ?
Вважається, що в цьому випадку буряк зберігає свій колір при тривалому варінні, а готова страва набуває насиченого відтінку, гармонійного смаку і аромату.
Досвідчені кулінари розповіли про хитрість, що дозволяє значно зекономити час у процесі приготування голубців. Трюк цінний для господарок, які не люблять витрачати час на варіння капусти. Є інший спосіб, як досягти м’якості овочів, передають Патріоти У...
Вареники – це смачне та доступне частування, яке дбайливі господині полюбляють готувати для своїх домочадців. Хтось віддає перевагу солодким начинкам, вибираючи для цього кисломолочний сир або ягоди, передають Патріоти України. Більш ситні вареники вкл...