Скільки оцту додавати в борщ? Названо помилки, яких припускається кожна друга господиня

Немає єдиної думки про те, як виглядає класичний рецепт приготування червоного борщу. Незважаючи на те, що оцет не має відношення до корисних продуктів харчування, без нього багато господинь цю страву собі просто не уявляють, передають Патріоти України.

Тож, скільки і коли треба додавати оцту до борщу.

Подробиці

Вважається, що саме з столовим оцтом борщ буде зварений за класичним рецептом.

Але для того, щоб вважати, що кулінарний шедевр справді вдався, важливо відповісти на два питання: коли і скільки оцту додавати до борщу?

Коли ж додавати оцет?

Як помиляються ті господині, які додають прямо у м’ясний бульйон!

Насправді 9% столовим оцтом приправляють засмажку під час її приготування.

Як відомо, до її складу входить тертий буряк, морква і цибуля. Лити оцет у бульйон не варто!

Скільки додавати оцту?

Якщо борщ вариться в 3-5 літровій каструлі, то в засмажку слід додати 2-3 столові ложки оцту.

Важливо врахувати одну обставину. Якщо в засмажці використовується багато томатної пасти або помідорів, достатньо однієї столової ложки оцту. Інакше борщ вийде просто кислим.

Якщо все ж таки в розрахунках була допущена помилка, то не поспішайте сумувати. У кислий бульйон можна додати 1-2 чайні ложки цукру.

Навіщо додавати оцет у борщ?

Вважається, що в цьому випадку буряк зберігає свій колір при тривалому варінні, а готова страва набуває насиченого відтінку, гармонійного смаку і аромату.

Перевірте себе! ТОП-3 головні помилки господинь у приготуванні борщу

понеділок, 23 червень 2025, 17:12

Борщ є знаменитою стравою української кухні, яка славиться своїм надзвичайним смаком у всьому світі. Незважаючи на той факт, що існує величезна кількість рецептів приготування, багатьом до вподоби саме класичний варіант борщу, передають Патріоти Україн...

ТОП-5 помилок господарок, які роблять котлети несмачними

понеділок, 23 червень 2025, 16:09

Котлети є неймовірно смачною та апетитною стравою, проте деякі помилки здатні звести нанівець усі старання. При неправильному підході можна зіпсувати не лише смак м’яса, а й саму текстуру: котлети вийдуть тонкими та не соковитими, передають Патріоти Ук...