Якщо котлети виходять жорсткими, таку страву ідеальною назвати не вийде, передають Патріоти України.
Тому варто дотримуватися важливих правил приготування смачних котлет.
Якщо ви не хочете, щоб страва вийшла жорсткою, варто не тільки відповідально ставитися до вибору м’яса, але і не забувати про додавання певних компонентів.
Яких правил варто дотримуватися:
1.М’ясо.
Недороге м’ясо, у складі якого багато прожилок, не підходить для котлет. Також варто відмовитись від варіанта з використанням занадто жорстких волокон.
Якщо м’ясо вибрали якісно, то котлети вийдуть м’якими.
2.Хліб.
Не забудьте додати близько 200 г білого хліба без шкоринки, який попередньо вимочують у молоці. При додаванні цього компонента котлети стають пишними, м’якими і соковитими.
Замість молока можна використовувати воду. Не забудьте перед додаванням хліба у фарш віджати зайву рідину.
3.Цибуля.
Цибуля допомагає розкритися смаку м’яса, тому даний інгредієнт в обов’язковому порядку додають у фарш.
Такі котлети вийдуть соковитими, ароматними та м’якими. Цибулю можна пропускати через м’ясорубку разом із м’ясом.
4.Смаження.
Важливою умовою приготування ніжних котлет є правильне смаження. Для цього важливо якісно прогріти сковорідку.
Якщо ви почнете готувати на недостатньо прогрітій сковороді, то котлети вийдуть сухими.
5.Фінальний штрих.
Дехто забуває про те, що вже готові котлети потрібно трохи протушкувати під кришкою. Вливається невелика кількість води, зменшується вогонь і страва готується під кришкою ще кілька хвилин.
Зізнайтесь чесно, наскільки ви любите відварене куряче філе. Воно вам рідко смакує, бо виходить сухим та його важко ковтати? Переважно саме так і відбувається. Для салатних справ це нормально, а от просто так його покласти до гарніру та з’їсти бажання ...
Як казали всім в дитинстві: «Суп треба їсти кожен день!». Якщо ви теж притримуєтесь цієї думки або просто любите перші страви, пропонуємо вам рецепт ніжного та смачного супу з зеленим горошком та фрикадельками. З такими інгредієнтами він навіть звучить...