Це така смакота! Шеф-кухар розповів, як легко приготувати ресторанну пасту "Карбонара" вдома

Паста "Карбонара" - одна з найвідоміших страв італійської кухні, її придумали в Італії в середині ХХ століття. Цікаво, що в оригінальний склад не йдуть вершки, але у нас прижився рецепт саме на вершках. Як виявилося, приготувати ресторанну страву вдома - легко і просто. Про це розповів бренд-шеф мережі СушіХата Андрій Архипенко на своєму YouTube каналі, передають Патріоти України.

Інгредієнти для "Карбонари":

  • Спагетті - 150-200 грам
  • Бекон (обов'язково з салом) - 100 г
  • Цибуля Кримська - 1 шт.
  • Вершки, найкраще 30% - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Вино біле - 50 мл
  • Пармезан - 10 г.
  • Сіль і перець на смак

Покрокове приготування

Ставимо варити спагетті до стану "аль денте" (в перекладі з італійської означає "на зуб" і описує той стан пасти, коли вона готова, проте ще тверда і не встигла розваритися). Хвилин 7 в киплячій воді повинно вистачити, але все залежить від пасти, яку будете використовувати.

Нарізаємо бекон соломкою в ширину 1-2 см, цибулю нарізаємо дрібним кубиком, сир натираємо на дрібну тертку.

На розігріту сковорідку наливаємо олію (можна і без неї за рахунок жиру бекону) і кидаємо обсмажувати бекон до скоринки. Далі кидаємо цибулю і так само обсмажуємо до скоринки.

У ресторанах для соусу, коли вже бекон і цибуля підсмажилися, використовують біле вино, ллють, дають трохи випаруватися і потім додають вершки.

Отже, до наших бекону і цибулі додаємо вино, випаровуємо і кидаємо пасту, наливаємо вершки і зовсім трохи даємо пропаритися, щоб не перетримати.

Викладаємо на тарілку, відокремлюємо жовток від білка і кладемо зверху на пасту. Додаємо сіль і перець за смаком, посипаємо сиром.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...