
Паста "Карбонара" - одна з найвідоміших страв італійської кухні, її придумали в Італії в середині ХХ століття. Цікаво, що в оригінальний склад не йдуть вершки, але у нас прижився рецепт саме на вершках. Як виявилося, приготувати ресторанну страву вдома - легко і просто. Про це розповів бренд-шеф мережі СушіХата Андрій Архипенко на своєму YouTube каналі, передають Патріоти України.
Ставимо варити спагетті до стану "аль денте" (в перекладі з італійської означає "на зуб" і описує той стан пасти, коли вона готова, проте ще тверда і не встигла розваритися). Хвилин 7 в киплячій воді повинно вистачити, але все залежить від пасти, яку будете використовувати.
Нарізаємо бекон соломкою в ширину 1-2 см, цибулю нарізаємо дрібним кубиком, сир натираємо на дрібну тертку.



На розігріту сковорідку наливаємо олію (можна і без неї за рахунок жиру бекону) і кидаємо обсмажувати бекон до скоринки. Далі кидаємо цибулю і так само обсмажуємо до скоринки.
У ресторанах для соусу, коли вже бекон і цибуля підсмажилися, використовують біле вино, ллють, дають трохи випаруватися і потім додають вершки.
Отже, до наших бекону і цибулі додаємо вино, випаровуємо і кидаємо пасту, наливаємо вершки і зовсім трохи даємо пропаритися, щоб не перетримати.
Викладаємо на тарілку, відокремлюємо жовток від білка і кладемо зверху на пасту. Додаємо сіль і перець за смаком, посипаємо сиром.

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...