Цвіклі: Швидкий рецепт традиційної української гострої закуски з буряків та хрону до святкового столу

Цвіклі на Великдень 2021: рецепт бурячків з хроном

Настав час готуватися до Великодня та заздалегідь готувати смачні закуски. І цвіклі наші пращури обов'язково ставили на стіл до м'ясних страв, зазначають Патріоти України.

Адже важко було уявити святковий святковий стіл без цвіклі, саме вони додають приємну пікантність до шиночки та ковбаски, а паска з ними смакує ще краще.

Рецепт бурячків цвіклі

  1. Помийте буряк водою. Якщо ви будете випікати його в духовці – загорніть його у шар фольги.
  2. Запечіть буряк в духовці або відваріть у воді до готовності.
  3. Охолодіть готовий буряк, зніміть з нього шкірку та натріть на дрібній тертці.
  4. Почистьте корінь хрону від шкірки та натріть його на дрібній тертці.
  5. Пропорції буряків і хрону давайте на смак, щоб не був дуже гострим, але й не солодким.
  6. Заправте цвіклі оцтом, посипте цукром, сіллю. Перемішайте бурячки з хроном та подавайте до столу.

Зберігайте бурячки з хроном в холодильну, щільно закривши кришкою.


Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...

Як зробити зелений чай ще кориснішим - прості секрети

четвер, 17 липень 2025, 18:07

Зелений чай очолює список продуктів, які варто регулярно вживати, особливо якщо ми хочемо зберегти здоров’я на довгі роки. Його корисні властивості важко переоцінити. Однак виявляється, що за допомогою простого прийому можна посилити його дію, передают...