Цвіклі: Швидкий рецепт традиційної української гострої закуски з буряків та хрону до святкового столу

Цвіклі на Великдень 2021: рецепт бурячків з хроном

Настав час готуватися до Великодня та заздалегідь готувати смачні закуски. І цвіклі наші пращури обов'язково ставили на стіл до м'ясних страв, зазначають Патріоти України.

Адже важко було уявити святковий святковий стіл без цвіклі, саме вони додають приємну пікантність до шиночки та ковбаски, а паска з ними смакує ще краще.

Рецепт бурячків цвіклі

  1. Помийте буряк водою. Якщо ви будете випікати його в духовці – загорніть його у шар фольги.
  2. Запечіть буряк в духовці або відваріть у воді до готовності.
  3. Охолодіть готовий буряк, зніміть з нього шкірку та натріть на дрібній тертці.
  4. Почистьте корінь хрону від шкірки та натріть його на дрібній тертці.
  5. Пропорції буряків і хрону давайте на смак, щоб не був дуже гострим, але й не солодким.
  6. Заправте цвіклі оцтом, посипте цукром, сіллю. Перемішайте бурячки з хроном та подавайте до столу.

Зберігайте бурячки з хроном в холодильну, щільно закривши кришкою.


Навіщо додавати у бульйон лимонну кислоту - секрет, який врятував не одну страву

четвер, 26 червень 2025, 13:08

Існує цілий ряд правил, що дозволяє приготувати ідеальний, прозорий і золотистий бульйон. Залежно від того, з якою метою він вариться – основа для супу чи холодець, – м’ясо та овочі кладуть у холодну чи гарячу воду, а іноді зливають воду, але це потріб...

ТОП-4 правила смачної домашньої піци від досвідчених кулінарів

четвер, 26 червень 2025, 11:07

При правильному підході популярна італійська страва може стати не тільки смачною, а й досить корисною. Для того, щоб поласувати ідеальною піцою, зовсім не обов’язково йти в ресторан: можна приготувати її самостійно, передають Патріоти України. Вся від...