Цвіклі: Швидкий рецепт традиційної української гострої закуски з буряків та хрону до святкового столу

Цвіклі на Великдень 2021: рецепт бурячків з хроном

Настав час готуватися до Великодня та заздалегідь готувати смачні закуски. І цвіклі наші пращури обов'язково ставили на стіл до м'ясних страв, зазначають Патріоти України.

Адже важко було уявити святковий святковий стіл без цвіклі, саме вони додають приємну пікантність до шиночки та ковбаски, а паска з ними смакує ще краще.

Рецепт бурячків цвіклі

  1. Помийте буряк водою. Якщо ви будете випікати його в духовці – загорніть його у шар фольги.
  2. Запечіть буряк в духовці або відваріть у воді до готовності.
  3. Охолодіть готовий буряк, зніміть з нього шкірку та натріть на дрібній тертці.
  4. Почистьте корінь хрону від шкірки та натріть його на дрібній тертці.
  5. Пропорції буряків і хрону давайте на смак, щоб не був дуже гострим, але й не солодким.
  6. Заправте цвіклі оцтом, посипте цукром, сіллю. Перемішайте бурячки з хроном та подавайте до столу.

Зберігайте бурячки з хроном в холодильну, щільно закривши кришкою.


Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...