​Чорна невдячність – вони нас підтримали: Муждабаєв розкритикував голосування України в Радбезі ООН проти Ізраїля

Команда Порошенка зробила свій вибір в ситуації, де будь-яке рішення несло не тільки здобутки, але і втрати

Айдер Муждабаєв Кримський журналіст прокоментував дії української сторони в ході вчорашнього голосування в Раді Безпеки ООН за резолюцію, представлену Сенегалом про звільнення Ізраїлем всіх палестинських територій. Від Єврейської держави таким чином вимагають повернення до стану, що існував до 1967 року, - зазначають Патріоти України

Хоча резолюція наразі не несе безпосередніх практичних наслідків, для Ізраїлю вона дуже болюча. Відповідно і реакція у друзів цієї держави в Україні відповідна. Із зрозумілих причин деякі кримсько-татарські активісти не підтримують таке рішення Києва. Ось як відреагував на своїй сторінці Фейсбук Айдер Муждабаєв:

Как говорится, война войной, но есть и вечные ценности, объединяющие со времен СССР. Украина в компании с Россией проголосовала в ООН за резолюцию против Израиля. Сразу после того, как Израиль проголосовал за украинскую резолюцию по Крыму. Но это, конечно, мелочи — зато мы поддержали Сенегал! (Он вносил резолюцию.) Что сейчас очень нужно для Украины, выходцы из которой, как мы знаем, составляют немалую часть населения Сенегала. Поэтому воздержаться было нельзя.

P.S. Содержание резолюции в данном случае значения не имеет. От слова вообще.

Не претендуючи на роль адвоката вітчизняного МЗС, все ж дещо варто пояснити. Україна мусила «сісти в шпагат», розриваючись між своїми стратегічними партнерами на Близькому Сході, які перебувають у непримирених стосунках.

З одного боку – Єврейська держава. Де багато щирих друзів, котрі підтримують справедливу боротьбу нашого народу проти російського агресора. Ця нація має великий вплив на фінансові кола світу

З іншого - Арабській світ, де підтримай Україна позицію Ізраїлю, замість впливових друзів миттю могли виникнути не менш впливі вороги. Тут можна пригадати і ринки збуту для вітчизняної аграрної продукції, і інвестиції у літакобудування та ракетних озброєнь, іншу продукцію ВПК. І це все на фоні коли Москва голосує «за» незалежну Палестину, а Сполучені Штати вперше в історії утримуються.

Одним словом легкого вибору у офіційного Києва не було. А тут ще один дуже вагомий аспект. Україні життєво необхідно, особливо після анексії Криму і агресії на Донбасі, дотримуватись норм міжнародного права, в болючому питанні міжнародно визнаних державних кордонів. І в цьому питанні місця для компромісного маневру зовсім мало, якщо взагалі є.

Автор: Лесь Лісовик

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Поїхав воювати в Україну, залишився без штанів: Повчальна історія окупанта, якого пограбували, поки він "захищав Росію" (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 23:43

У Бурятії пограбували будинок російського окупанта, який воював в Україні. Про це повідомив у Telegram журналіст Аркадій Бабченко, передають Патріоти України. . Військовий на ім'я Олександр Суворов добровольцем поїхав воювати проти України, потім пове...

"Началась ликвидация командования Украины": Росіяни вигадали фейк про загибель Сирського та Буданова на Харківщині

четвер, 18 квітень 2024, 23:30

Росіяни поширюють фейкову інформацію про те, що унаслідок ракетного удару по місту Чугуїв цього тижня начебто загинули головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. Повідомл...