"Для росіян Путін - просто частина ландшафту. Таке ж рівне ставлення було і до Брежнєва в останні роки", - Голишев

На думку публіциста, цим пояснюється і парадокс гнучкості росіян в питанні оцінки президента.

Путін. Фото:уніан

Громадяни Росії не відчувають сильних почуттів по відношенню до президента своєї країни; Володимир Путін для них - "частина ландшафту". Таку думку Обозревателю висловив російський публіцист, блогер і аналітик Володимир Голишев, передають Патріоти України.

"За великим рахунком, ніхто не відчуває сильних емоцій по відношенню до Путіна", - повідомив він.

"Це може здатися дивним, адже він стільки часу керує державою. Нас постійно намагаються переконати в тому, що він національний лідер, велика людина тощо. Але у населення до нього відношення рівне - як до якоїсь даності. Можливо, таке ж рівне ставлення було і до Брежнєва в останні роки.

Виросло ціле покоління, яке народилося при Путіні. Вони нічого іншого не знали. Це просто керівник нашої країни. У країни є герб, прапор, Путін, державні кордони. Путін - просто частина ландшафту. До цієї частини ландшафту в принципі якогось відношення бути не може, тому що його дії не сприймаються як дії - вони сприймаються як функціонування цього приладу", - пояснив публіцист.

На його думку, цим пояснюється і парадокс гнучкості росіян в питанні оцінки президента. "Люди можуть говорити про Путіна і добре, і погано. Якщо ти говориш про Путіна критично, співрозмовник нахмуриться і в усьому з тобою погодиться. З цією же людиною в ту ж саму мить можна заговорити про Путіна комплементарно, і вона теж буде підтакувати: "якщо б не Путін, Росія б загинула", - констатував Голишев.

У цьому контексті блогера запитали: чому в такому разі більшість росіян як і раніше демонструють колосальну підтримку Путіна під час соцопитувань і виборів. "Близько 70% тих, кого запитують, просто кидають трубку і відмовляються відповідати.

Серед тих, хто залишилися, є якась кількість людей, які дивляться ток-шоу, але вони ніколи не складають більше 15%. За моїми підрахунками, таких людей близько 7%. Решта дають ту відповідь, яку від них очікують. Про всяк випадок. Щодо виборів, там все ще простіше. Там же немає порогу явки. Якщо за Путіна проголосує тільки його японська собака, він набере 100%", - пояснив публіцист.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...