Як позбутися хімії, що чатує на нас у весняних овочах

Лікар гастроентеролог дає поради, як уникнути отруєння.

Фото: uainfo.org

Технології вирощування ранніх овочів та зелені передбачають використання значної кількості добрив, через що їжа може містити в собі небезпечний надлишок хімічних сполук. Як уникнути потрапляння їх в організм повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Послухаємо що каже про це лікар гастроентеролог Людмила Олександрова.

"Повністю позбутись нітратів, на жаль, не можливо. Але суттєво знизити їх кількість у придбаних овочах можна і у домашніх умовах - це убезпечить вашу родину від різноманітних отруєнь. Найінтенсивніше шкідливі речовини накопичує петрушка, кроп, цибуля, салати, редиска, огірки, помідори, капуста. Весною особливо обережним треба бути з листовими овочами - вони легко накопичують та довго зберігають в собі шкідливі сполуки. При приготуванні страв і салатів з капусти обов'язково виріжіть ніжку та зніміть кілька верхніх шарів листя. Після того слід замочити її у воді, а найкраще - спочатку розібрати її на листя" - радить фахівець.

Також слід пам'ятати, що тепличні овочі треба очищувати від шкірки ,попередньо замочивши їх у холодній воді. Коли розрізаєте та бачите у середині помідора білі прожилки, то краще відмовитись від вживання - це вірна ознака наявності великої кількості нитратів, а у солодкого перця обов'язково треба видаляти ніжку, прихопивши при цьому потроху перцю з кожного боку.

Найбільш небезпечною наразі є зелень, тому її треба замочувати у холодній воді, після чого обірвати та викинути стеблини.

А при приготуванні овочевих салатів треба обов'язково побризкати продукти лимонним соком - по перше це надасть страві пікантності, а по друге це сприяє розпаду шкідливих хімічних сполук.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...