Хронічна втома, низька зарплата: Екс-патрульний розповів, чому з поліції почали масово звільнятися люди

Однією з причин звільнення з роботи колишній коп назвав вимогу на виконання планів, що в підсумку подекуди зводиться до випису штрафів за куріння в громадських місцях або ухвал за перехід проїжджої частини в недозволеному місці.

Ілюстрація:facebook

Колишній співробітник патрульної поліції Національної поліції України, Антон Мальков розповів, чому звільнився з правоохоронних органів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Першою причиною свого звільнення екс-поліцейський назвав хронічну втому.

"Хто не знає, графік у патрульного поліцейського виглядає так: 2 денних, 2 дні вдома, 2 нічних, 2 дні вдома. Це в середньому по 13 робочих годин. І якщо з денними змінами справи йдуть звично, незважаючи на їх значно більшу насиченість подіями, то до двох нічним поспіль я так і не зміг звикнути", – зазначив він.

"Додайте сюди ще регулярні заняття зі службової підготовки, організовані, всупереч наказу 50, у вихідні дні, виходи в посилення, в честь свят або приїзду "царів", плюс необхідність бути присутнім в управлінні для вирішення інших організаційних питань", – додав Мальков.

Другою причиною свого звільнення він назвав незадовільний розмір заробітної плати.

"Коли я тільки проходив відбір, на співбесіді мені задали слушне запитання: "Що будете робити, коли через рік, обіцяні 8000 гривень, перетворяться з нормальної суми в знущання?" – "Хабарі брати не буду, тому звільнюсь без вагань", – відповів тоді я і збрехав тільки про коливання. 8000 це триста доларів! В перерахунку на курс, який був при злочинній владі, це 2500 грн. Зарплата мийника на автомийці, офіціанта або шаурмена на автовокзалі", – пише Мальков.

За його словами, заробітна плата могла складати і менше 8000 гривень, якщо керівництво вирішить позбавити премії. "І цю цифру ще треба постаратися отримати, враховуючи практику керівництва – позбавлення премії в покарання за..., за що попало. Для такої складної, небезпечної, відповідальної і пов’язаної з підвищеним корупційним ризиком служби – це ганьба і дно", – підкреслив Мальков.

Третьою причиною екс-патрульний назвав вимогу на виконання планів, що в підсумку подекуди зводиться до випису штрафів за куріння в громадських місцях, ухвал за перехід проїжджої частини в недозволеному місці та рейдів по боротьбі з не пристебнутими пасками безпеки.

"Плани – є! Про них говорять на командирських брифінгах, а потім гидливо, намагаючись не вживати цифри, ретранслюють особовому складу… У підсумку з’являються ухвали за перехід проїжджої частини в недозволеному місці, виписані заочно, штрафи за куріння в НЕ заборонених місцях, рейди по боротьбі з не пристебнутими ременями безпеки, протоколи в тому числі і за ст. 130 написані з свідомими порушеннями, і інші надлишки цілком тягнуть на ст. 366 Кримінального кодексу. Судова перспектива таких матеріалів зрозуміла заздалегідь, але це мало кого хвилює. Працюй на кошик і будеш молодцем!", – написав Антон Мальков.

Втім, колишній патрульний поліцейський зазначив, що незважаючи на перераховані недоліки, він пишається тим, що працював у патрульній поліції. "Я вважаю появу патрульної поліції позитивною зміною в нашій країні і пишаюся тим, що мені пощастило служити Українському народові. Я не нагороджений медалями, але головне, я служив з повною самовіддачею і по-совісті, зірок з неба не ловив, не зловживав владою і не кайфував від застосування фізичної сили.

Служба в поліції дуже багато чому мене навчила, в тому числі цінувати прості речі. Мені буде не вистачати благородної психологічної втоми, фізичного виснаження в кінці зміни, змішаного з почуттям виконаного обов’язку, адреналіну, божевільної динаміки, почуття важливості, затребуваності того, чим ти зайнятий і саме головне, почуття братерського плеча", – підсумував Антон Мальков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Компанія «PepsiCo», котра ганебно зберігає свій бізнес в Росії, неочікувано для себе дієво підтримала ЗСУ на лінії фронту (відео)

субота, 4 травень 2024, 5:55

Тепер власникам та топ-менеджменту гіганта харчової промисловості саме час переживати, щоб держава-агресор не скористалась цим як приводом, щоб підрізати бариші PepsiCo». Кажуть, що компанія «PepsiCo» заборонила рекламним агентствам згадувати ЗСУ, укр...

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...