Кримінал у Севастополі: Не допомагають ні новітнє поліцейське устаткування, ні посилене патрулювання

Злочинність в окупованому місті набирає чимдалі більших обертів. Севастополь, як і весь Крим, є по суті, кримінальною "сірою зоною".

Ситуація зі злочинністю у Севастополі ускладнюється. Про це пише Андрій Покровський у своїй публікації "Анексований Крим - "сіра зона": кримінал у Севастополі"."Патріоти України" наводять його дані щодо ситуації зі алкоголем, наркотиками, й розбазарюванням бюджетних коштів.

За даними начальника місцевого поліцейського главку Василя Павлова, севастопольці за рік збільшили вжиток алкоголю майже на 30%, при тому, що місцевим законом обмежується час продажу міцних напоїв. У стані алкогольного сп'яніння у Севастополі здійснюється кожен п'ятий злочин. Не краще обстоять справи і з наркобізнесом. За рік виявлено 299 наркозлочинів, з яких більше двох третин – особливо тяжкі й тяжкі, а половина пов`язана зі збутом наркотичних речовин. Місто заполонила реклама зілля – "солі", гашишу, й інших.

Алкоголь і наркотики - далеко не все. Набуло широкого розмаху казнокрадство. "В ході перевірки законності використання бюджетних коштів, що виділяються в рамках федеральної цільової програми "Соціально-економічний розвиток Криму і Севастополя до 2020 року", встановлено 14 фактів розкрадання, по яких порушені кримінальні справи. Всього виявлено 268 злочинів економічної спрямованості, з них 187 тяжких і особливо тяжких. Попереджено 54 злочини корупційної спрямованості, у тому числі 22 випадки хабарництва", – відзначається у звіті відомства за минулий рік.

Варто відзначити, що ніхто не піддає аналізу причин погіршення криміногенної ситуації, або не бажає піддати їх розголосу, оскільки вони мають коріння більше у політичній, ніж соціальній сфері. Так, ні для кого не секрет, що після анексії Криму на півострові стрімкими темпами зросло вживання алкогольних напоїв сумнівної якості. Українські п'яниці не знали, наприклад, такої бридоти як "Глід", задовольняючись, у гіршому разі, дешевими настійками та бальзамами з аптеки. Значно подорожчали кримські вина. Це змусило багатьох любителів алкоголю перейти на горілку. Свій внесок у загострення криміногенної ситуації роблять мігранти з депресивних регіонів сусідньої Росії, та біженці з Донбасу. При всьому цьому, на вулицях Севастополя в рази більше, ніж за української влади, піших патрулів і екіпажів, місто завішане відеокамерами, а для розкриття злочинів використовуються найсучасніші методи й устаткування. Втім, це жодним чином не впливає на кримінал. Його стає більше. Причина, на погляд автора, вельми проста: Крим – "сіра зона", і нормальна людина не може почуватися тут комфортно.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...