Мільйони відвідувачів приходять, щоб торкнутись прекрасного, на найбільший у світі парад квітів (фото)

Свято квітів Bloemen Corso щорічно проходить наприкінці квітня у Нідерландах.

Фото: gazeta.ua

Кожен рік у третю суботу квітня у містечко Нордвейк приїздять тисячі туристів з усього світа. В день проведення фестивалю, всі композиції долають путь в 42 км з Нордвейка у Харлем. Хода супроводжується костюмованим шоу, музикою, піснями й танцями, передають Патріоти України із посиланням на Нескучные новости.

Для своїх витворів голландці використовують виключно георгіни. Ця робота починається за два-три дні до свята. Дизайнери та флористи продумують композиції скульптур та їх кольорову гаму, виготовляють спеціальні каркаси та кріплять на них бутони. Герої мультфільмів та коміксів, казкові персонажі та реальні особи - всі ці композиції важать по кілька тонн і складаються з сотень тисяч квіток.Обов'язковим пунктом параду є всесвітньо відомий королівський парк квітів Кекенхоф, який займає 32 гектари землі та знаменитий своїми великими полянами тюльпанів. Тут можна побачити 4,5 мільйона тюльпанів 100 різних сортів.Рух колони чітко розписано по хвилинах. Туристам та жителям Голландії завчасно оголошують цей розклад, і вони можуть долучитись до ходи у будь якому місті. Кульмінацією свята є прибуття процесії у Гарлем о 21 годині. Тут квіткова хода закінчується масштабним феєрверком, а квіткові скульптури залишаються в цьому місті ще на добу, щоб їх могли побачити всі охочі.Вперше цей фестиваль відбувся в 1947 році. Після закінчення Другої світової війни населенню зруйнованої країни були потрібні позитивні емоції. Уільям ван Варменховен, виробник квітів та селекціонер з міста Хиллегома прикрасив стару вантажівку кількома квітковими гірляндами та побудував на ній першу квіткову композицію - великого синього кита з гіацинтів.Проїхавши кількома населеними пунктами, ван Варменховен виставив прикрашену вантажівку біля свого дома на загальний огляд. Пізніше до квіткової ходи долучились ще кілька мешканців.Сьогодні квітковий парад збирає до мільйона туристів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Настя Каменських у відвертому образі виступила на американському ТБ

середа, 1 травень 2024, 19:55

Українська співачка Настя Каменських продовжує будувати кар'єру за кордоном. На ранковому шоу Despierta America на каналі Univision артистка презентувала свою нову іспаномовну пісню Moloko, яку раніше розкритикували у Мережі, нагадують Патріоти України...

Детонація вийшла особливо яскравой: У Луганській області вибухнула вантажівка окупантів із боєприпасами (відео)

середа, 1 травень 2024, 19:29

Російські пабліки показали відео палаючої вантажівки російських військових у тимчасово окупованій Луганській області. Кадри публікує російський Telegram-канал Astra, передають Патріоти України. За їхніми даними, кадри зняті в тимчасово окупованому Свер...