На що Адміністрація Президента витрачає $50 тисяч у місяць, передбачені на реформи в Україні? - Іван Крулько

Невже компанію BGR Group, якій АП платить такі кошти, найняли лише для того, щоб вона стала "першоджерелом" брудної інформації про конкурентів?

Адміністрація Президента. Фото: ZN.ua.

На початку січня 2017 року стало відомо, що Адміністрація Президента залучила американську компанію BGR Group задля лобіювання інтересів України у Сполучених Штатах Америки, посилення зв'язків між країнами, інформування урядових та громадських інституцій США щодо досягнень і результатів реформ в Україні, залучення інвестицій у нашу країну. Щомісячна плата за це до кінця 2017 року, згідно документів, розміщених на сайті відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) Мінюсту США - 50 тисяч доларів США. Так пише в своєму блозі народний депутат України Іван Крулько, передають Патріоти України.

Як переконують в АП, BGR Group залучена Нацрадою реформ у якості консультанта за сприяння Українського Фонду підтримки Реформ в Україні і за кошти донорів.

Якщо наші дипломатичні служби не справляються зі своєю роботою, то можливо й варто було найняти лобіста, хоч це і сумнівно...

Та що у підсумку? Днями BGR Group стала "першоджерелом" інформації про зустріч лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Та чомусь замість позитиву, якого досягнуто - обіцянки Трампа, що "Сполучені Штати не знімуть санкції з Росії, поки вона не піде з України", у ЗМІ виноситься брехня і бруд, що Тимошенко ніби то "ловила Трампа під туалетом". Мабуть, як і король Йорданії Абдалла II ібн Хусейн, зустріч із яким, як і з Юлею Тимошенко, підтвердив Білий дім?

Така перекручена інформація переходить будь-які межі пристойності та поза етикою. У зв'язку з цим виникає кілька риторичних питань:

1) Який інтерес України побачили у цій інформації лобісти, найняті Банковою?

2) Який меседж вони хотіли донести до інвесторів?

3) Яким чином ця брехлива інформація сприятиме реформам, покращенню іміджу України та лобіюванню її інтересів у США?

4) Чи знають донори, на що витрачаються їхні кошти - 50 тисяч доларів у місяць?

5) І головне - чи у захваті сам Трамп та його команда від такого негативного позиціонування американською компанією BGR Group, найнятою українським урядом за гроші донорів?

Уся ця історія наштовхує на думку, що в АП уже забули історію з Манафортом і далі продовжують плутати особисті вузькопартійні інтереси з національними інтересами України...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...