Наше завдання - стримати ППО, мати досить потужний сухопутний компонент - Білецький про сценарій успішного протистояння російській агресії

На думку нардепа, в України є достатньо нові ПЗРК, тоді як в РФ авіаційне угрупування не настільки велике.

Андрій Білецький. Фото:telegraf.com.ua

Народний депутат і колишній комбат батальйону "Азов" Андрій Білецький вважає, що Україні, щоб успішно протистояти агресії Росії, потрібно тимчасово забути про такий компонент, як флот. Про це він сказав в інтерв'ю виданню РБК-Україна, передають Патріоти України.

Білецький зазначив, що не виключає прямого нападу РФ на Україну у випадку вдалого для Кремля збігу зовнішньополітичних обставин.

Також нардеп заявив, що флот сьогодні не грає жодної ролі та в разі повномасштабного конфлікту буде дуже швидко знищений.

На думку нардепа, необхідно посилювати ППО. В України є достатньо нові ПЗРК, тоді як в РФ авіаційне угрупування не настільки велике.

Білецький також звернув увагу на те, що потрібно запобігти "чеченізації" конфлікту – Україні необхідно утримувати максимальну кількість територій і не допускати, щоб бойовики набирали гарматне м'ясо з українців. Росія чутлива до людських втрат. У них не все в порядку з людським матеріалом. Їх армія велика, але не гігантська.

У них є величезний простір і безліч геополітичних інтересів, які потрібно захищати. Але якщо, як у випадку з ДНР / ЛНР, вони зможуть набирати гарматне м'ясо з українців - жителів Харківської, Одеської, Херсонської областей, то, звичайно, ось ця чутливість впаде в рази.

Наше завдання - стримати ППО, мати досить потужний сухопутний компонент, а це, скільки б ми не говорили про професійну армію, питання чисельності, можливості утримувати значний простір, і не дати захопити максимально широкий простір, де вони почнуть просто елементарно насильно мобілізувати людей.

Це і є основна задача. Після цього все одно на лінії фронту вони зазнають значних втрат. Звичайно, це буде конфлікт зовсім іншої інтенсивності, ніж навіть влітку 2014 року.

Також Андрій Білецький висловив свою думку стосовно мінських домовленостей, наголошуючи на можливій альтернативі мінському формату переговорів.

"Альтернатива є завжди. Я не займаюся абсурдними речами. Я не кажу - давайте наступати на Донецьк, давайте введемо військовий стан. Насправді навіть військову історію потрібно починати з іншого кінця - з корупції, яка вбиває інвестиційну привабливість країни. Відновлення інвестиційної привабливості - це підйом економіки, економіка - це сильна армія, сильна армія - це реальні силові можливості.

Але ті ж переговори ми ведемо в найбільш невигідному для нас форматі - без Британії, США - тобто без "країн-яструбів" по відношенню до Росії. Замість цього, в переговорах беруть участь самі "м'які" по відношенню до Росії країни. Вони, якщо й не підіграють Росії безпосередньо, то як мінімум намагаються задобрити сторону агресора.

Дуда (президент Польщі Анджей Дуда, - ред.) пропонував нам зміну формату за участю Польщі. Звичайно, Польща посилила б антиросійські тенденції в переговорах, але ми навіть не спромоглися на рівні МЗС написати якусь відповідну ноту. Що, президент Польщі придумує неможливі варіанти?

Звичайно ж, це можливо. Зрештою, Британія, на відміну від Німеччини, підписувала Будапештський меморандум, і потрібно як мінімум вимагати включити в переговори Британію. Вимагати в дипломатичному форматі від Британії тих гарантій, які вона нам давала під час знищення ядерної зброї.

Це найлогічніша дія, яка може бути. Вибачте, але ви обіцяли. Вийдете з Будапештського меморандуму, і тоді і для нас статус без'ядерної держави стане вже вчорашнім днем. Але Британія цього не робить, і в той же час не бере участі в переговорах з Росією.

Я впевнений, що це слабкість української дипломатії, а не затяте небажання американців або англійців. Ми вибрали найбільш вдалий для Росії формат." - підсумував нардеп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...