Новий формат приречений на успіх: ФІФА наважилась на революційні зміни у футболі

​Міжнародна федерація футболу (ФІФА) має намір замінити Кубок конфедерацій клубним чемпіонатом світу. Турнір буде проходити раз на чотири роки, а участь в ньому братимуть 24 кращі команди з усього світу.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на іспанське видання Mundo Deportivo.

Повідомляється, що вперше турнір пройде в 2021 році в Китаї, і в подальшому буде розігруватися кожне чотириріччя, продовжуючи графік Кубка конфедерацій. Далі мовою оригіналу.

Согласно утверждениям СМИ, участие в первенстве будут принимать 24 лучшие команды со всего света — коллективы будут разделены на восемь групп, в каждую из которых попадут по три клуба, при этом в плей-офф соревнования выйдут лишь победители этих трио.

Вызывает интерес и формат финала турнира: итоговое противостояние чемпионата будет проводиться до трех побед, то есть, решающая стадия может растянуться на пять матчей.

Путевки на турнир будут распределены следующим образом: Союз европейских футбольных ассоциаций (УЕФА) отрядит на первенство 12 команд, Южноамериканская конфедерация футбола (КОНМЕБОЛ) — пять коллективов, тогда как честь Африканской конфедерации футбола (КАФ), Азиатской конфедерации футбола (АФК) и Конфедерации футбола Северной и Центральной Америки, а также стран Карибского бассейна (КОНКАКАФ) будут защищать по два участника соответственно. Открытым остается вопрос с представителем Океании.

Европу будет представлять четыре последних победителя Лиги чемпионов, четыре последних финалиста главного клубного турнира Старого света, а также четыре лучшие на текущий момент коллектива из рейтинга УЕФА.

По информации Mundo Deportivo, реализовать идею доверено Звонимиру Бобану, известному в прошлом хорватскому футболисту, а ныне заместителю генерального секретаря ФИФА. Сам же турнир планируется проводить во второй половине июня.

В ФИФА уверены, подчеркивает источник, что клубный чемпионат мира станет привлекательным мероприятием для команд-участниц из-за доходов, но о суммах, которые будут задействованы, не упоминается.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...