Олена Єскіна: Майбутнє України - за коноплями

У "європейського мера" Глухова Мішеля Терещенко багато планів щодо створення кластерів коноплі та льону, в т. ч. й центру конопляної терапії.

"Патріоти України" цитують фрагменти інтерв`ю дружини "європейського мера" Глухова Мішеля Терещенко Олени Єскіної-Терещенко журналу “Незалежний аудитор”, де вона, серед іншого, розповідає про грандіозні плани коханого француза-українця щодо коноплі:

“Чи всі Ваші родичі та друзі схвалили Ваше заміжжя?

Звісно.

Ваш чоловік — персона медійна. В Україні Мішеля Терещенка сприймають як француза, що узявся розвивати аграрний сектор, щоб зробити Глухівський район Сумської області квітучим і заможним. Відомо, що він покладає надії на вирощування льону. Але ж цей район славетний іще й вирощуванням конопель — саме в Глухові існує єдиний в Україні Інститут луб’яних культур. Нині про відродження конопельного напряму багато хто говорить, тому чи не має Ваш чоловік особистого інтересу до цього сектора? Які ще галузі перебувають у сфері його бізнес-інтересів?

3-4-62-63-30-12

Бізнес зараз не актуальний, тому що Мішель Терещенко працює міським головою Глухова. Він, як і я, полишив свій бізнес, хоча підприємства, які він створив, дійсно займаються льоном і коноплями. Інститут луб’яних культур справді є унікальним. Колись він вивів коноплі з низьким показником наркотичних речовин, і Мішель допоміг у Франції знайти клієнта, який тепер щорічно сплачує інституту роялті за використання його прав інтелектуальної власності. Раніше інститутові загрожувало закриття й він перебував у занедбаному стані, не здогадуючися про те, що робити зі своїм винаходом… У самого Мішеля багато планів щодо створення кластерів коноплі та льону, зокрема використання конопель з медичною метою, наприклад, відкриття центру конопляної терапії. За цим — майбутнє. Це може стати однією з ключових переваг України на світовому ринку й складовою міжнародного іміджу країни.

Ви часто буваєте в Глухові? Якими Вам видаються місцеві ландшафти, чи до вподоби життя якнайдалі від суєти мегаполісів?

Мені дуже подобається Глухів. Я там проводила багато часу, допомагаючи чоловіку під час виборчої кампанії і після його обрання. Це — неймовірне місто, історичне. Дуже затишне. Чиста вода — можна пити хоч із крана. Дуже гарні люди. На території міста розташований Національний заповідник «Глухів», де понад 50 об’єктів культурної спадщини, частина з яких, на жаль, перебуває в занедбаному стані: «Тюремний замок», який потрібно негайно рятувати; перший в Україні театр, де ставили різні вистави, зокрема і французькою мовою, коли Глухів був гетьманською столицею України. Тоді, як свідчать джерела, і життя в Глухові було краще, ніж у Києві, і будинки…

Де Ви там живете?

У чоловіка є будиночок.

Великий?

Маленький.

Що найважливіше Ваш чоловік уже зробив для Глухова?

Викорінив корупцію на міському рівні: отримав місто з бюджетом із боргом у декілька мільйонів, а через рік вийшов на «плюс», а гроші спрямовує на міські потреби”.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20