"Постійна брехня не робить їх гарними брехунами", - засновник Bellingcat про російських журналістів

Доволі часто варто проаналізувати лише кілька деталей, звернутись до відкритих джерел для того, аби з’ясувати справжню картину.

Елліот Хіггінс. Фото: mediaport.ua.

Засновник приватної слідчої компанії Bellingcat Елліот Хіггінс розповів в інтерв’ю ЗМІ про особливості своєї роботи і про постійну брехню російських пропагандистів, передають Патріоти України.

Так, Хіггінс наголосив, що росіяни доволі часто вдаються до брехні, недомовок чи обману, проте це дуже легко викрити – зазвичай достатньо лише проаналізувати дані з відкритих джерел. Слідчий наголошує, що Кремль помиляється, якщо думає, що постійна брехня робить його підручних гарними брехунами.

Зазвичай йдеться про певну «гру» - у ній позиція Росії протиставляється позиції консолідованого Заходу. Але на Заході є відверто кремлівські ЗМІ, які повністю транслюють думки російської влади, не обтяжуючи себе навіть елементарною перевіркою фактів. Крім того, існують ЗМІ, які доносять до глядачів позицію Заходу – саме тому у пересічного громадянина складається враження, що правда десь посередині.

Тим не менш, Хіггінс наголошує, що це не відповідає дійсності. Доволі часто варто проаналізувати лише кілька деталей, звернутись до відкритих джерел для того, аби з’ясувати справжню картину. Засновник слідчого агентства зауважив, що його часто критикують за те, що він постійно говорить про російську брехню – але, за його словами, все дуже просто: нехай Кремль припинить викривляти факти про Сирію, агресію на Донбасі та катастрофу МН-17, і він відразу від нього відчепиться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У новому пакеті військової допомоги США вперше можуть передати Україні ракети дальньої дії ATACMS - ЗМІ

вівторок, 23 квітень 2024, 23:02

США в рамках нового пакета військової допомоги можуть уперше відправити Україні ракети ATACMS дальнього радіусу дії. Про це повідомляє CNN із посиланням на три джерела, передають Патріоти України. Восени минулого року США вперше відправили Україні варі...

"Уклонистов закапывают заживо": Росіяни поширюють черговий фейк про ТЦК (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:29

Телеграм-канали РФ поширюють відео, на якому нібито співробітник житомирського ТЦК та СП "закопує" ухилянта. Вони брешуть про те, що таким чином чоловіче населення, яке "відмовляється йти на фронт", намагаються залякати. Про це пише ЦПД, передають Патр...