"Про багатогранну діяльність Рубана знали всі. Його затримання може бути переділом сфер впливу на ринку нелегального обігу зброї" - юрист

На думку експерта, якщо затримання глави "Офіцерського корпусу" не завершиться реальним вироком, значить, українські спецслужби використовують його арешт як елемент торгу.

Володимир Рубан. Фото:24tv.ua

Затримання глави "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана з партією зброї з окупованих територій Донбасу може бути боротьбою за канали збуту нелегальної зброї. Таку версію висунула юрист, експерт-кримінолог Анна Маляр у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Затримання Рубана може бути переділом сфер впливу на ринку нелегального обігу зброї. Те, що нелегальна зброя рано чи пізно використовується для вчинення злочину, зрозуміло. Тому офіційне припущення, що зброя завозилася саме для цього, не є свідченням високопрофесійності – це речі очевидні. Про багатогранну діяльність Рубана знали всі і навіть Google", – підкреслила вона.

Юрист додала, що підсумки скандалу з Рубаном покажуть справжні цілі СБУ.

"Якщо буде вирок і реальне покарання з його відбуттям – тоді так! Слава спецслужбам! Якщо ж історія завершиться нічим – тоді це елемент торгу, тиску, шантажу, переговорів тощо. "Нічим" – це в публічній площині, бо тим, чим насправді завершуються гучні затримання без обвинувального вироку, знає лише вузьке коло осіб", – пояснила вона.

Маляр додала, що сучасні канали збуту нелегальної зброї давно перетворилися на широко розгалужені мережі.

"Вони, якщо вірити Європолу, за структурою є і вертикальні, і горизонтальні... В Україні, щоправда, досі переважають горизонтальні злочинні угруповання, з верхівкою у вищих кабінетах влади. Тому з одного боку – горизонтальні злочинні організації простіше викривати для правоохоронців, але в українських реаліях це ускладнено тим, що на верхівці злочинної структури завжди буде якийсь високопосадовець (група, клан). Тому, якщо викривають, та ще й так гучно – значить, когось на верхніх щаблях злочинної структури хочуть замінити, або взагалі перепідпорядкувати налагоджений кримінальний потік іншому клану", – підсумувала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...