Російський винищувач третього покоління збили на турецько-сирійському кордоні

Винищувач третього покоління МіГ-23 найімовірніше належав сирійським військово-повітряним силам.

Розбився радянський МіГ-23. Фото www.livejournal.com

Про це спершу повідомив губернатор провінції, а пізніше інформацію про катастрофу військового літака підтвердив і турецький прем'єр-міністр Біна Йилдирим, інформують Патріоти України з посиланням на livejournal.

Зокрема, він заявив, що літак, що впав - це радянський багатоцільовий винищувач третього покоління МіГ-23 (в кодифікації НАТО - Flogger).

За словами глави уряду, літак впав поблизу міста Самандаг в прикордонній провінції Хатай.

Зараз в Туреччині шукають пілота, який, імовірно, встиг катапультуватися: губернатор Хатая Ердал Ата повідомив, що прибувши на місце аварії, рятувальники не виявили нікого в кабіні.

Йилдирим припустив, що це могло статися через погані погодні умови. Джерело агентства "Інтерфакс" в сирійській армії стверджує, що пріоритетна версія - технічні проблеми. Представник ісламістського угруповання "Ахрар аш-Шам" заявив агентству Anadolu, що літак збили її бійці.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...