Скандал докотився до глави Міноборони: Керівництво 95-ї бригади ЗСУ звинуватили у "недостойній поведінці"

За словами ​командира мобільної інструкторської групи ВДВ Марусі Звіробій, командир навчального центру ВДВ залякував особовий склад, після того як дізнався, що один з бійців розкритикував командування в соцмережах.

Ілюстрація:http://www.novini-zt.info/

Командир мобільної інструкторської групи ВДВ Збройних сил України "Марусині ведмеді" Маруся Звіробій жорстко розкритикувала керівництво 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. За її словами, командування залякує бійців і ігнорує їхні проблеми, в результаті чого з бригади йдуть кращі військові. Про це вона написала у Facebook, передають Патріоти України.

Скандал дійшов до міністра оборони Степана Полторака, який пообіцяв розібратися в ситуації і покарати винних.

"З 95-ї бригади перевелося вже багато людей, але останнє, що вкрай дістало хлопців, так це слух про рапорти на звільнення і переведення відомих героїв, комбатів цієї бригади, Героя України Олександра Порхуна і відомого кіборга Павла Медведя, а після того, як перевівся знатний товариш полковник Лагута, друзі десантники в емоційній бесіді були готові піднімати кіпіш, який і далі назріває", - написала Звіробій.

При цьому, за словами волонтера, командир навчального центру ВДВ залякував особовий склад, після того як дізнався, що один з бійців розкритикував командування в соцмережах.

"Командир навчального центру ВДВ залякує особовий склад, наводить жахливі приклади, мовляв, бачите, зараз цього пацана "знайдуть і в г ** но замісять". Ви собі теж так хочете? І ось він, цей командир, в робочий час змушує бойових розвідників мітлами махати і залякує виламуванням особистих даних з комп'ютерів і прослуховуванням телефонів, він вижене таких "Правдорубів", - підкреслила вона.

Звіробій також зазначила, що командувачі не розуміють значення слова "контракт".

"Вони знищують в молодого покоління будь-який ентузіазм і бажання служити, і власне не тільки молодого, від таких йдуть просто всі адекватні кадри", - написала волонтер.

При цьому вона зазначила, що вищі керівники закривають очі на те, що відбувається.

"Коли стає нормою залякування і негідна офіцера поведінка по відношенню до особового складу, коли допікає хлопців рецидив скотинячого відношення до їх прав за контрактами, то нікуди ви, товариші військові бояри не подінетесь від Фейсбуку. І взагалі, ви нікуди не подінетеся від змін, тому що вас знесуть як непотріб, який злочинно гальмує розвиток в країні та саботує набір людей в армію. До таких сволочей ніхто служить не піде. Дуже б хотілося, щоб нарешті хтось звернув увагу на статистику рапортів на звільнення і переводи", - додала вона.

Скандал навколо керівництва 95-ї десантно-штурмової бригади вже прокоментував міністр оборони Степан Полторак. Він доручив Генштабу і Військовій службі правопорядку розібратися в ситуації.

"У зв'язку з повідомленнями, які викладені в соцмережах, я доручив невідкладно розібратися в достовірності інформації з проблемних питань в дев'яносто п'ятій десантно-штурмовій бригаді і навчальному центрі ВДВ. Зараз за вказаними фактами здійснюється службова перевірка. За результатами перевірки будуть вжиті відповідні заходи", - заявив Полторак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пролунав вибух і почалася пожежа: У Бєлгороді на будинки впала ракета, яку окупанти запускали по Харкову

субота, 4 травень 2024, 18:14

У російському Бєлгороді вдень у суботу, 4 травня, пролунали вибухи, після чого загорілися будинки. Місцева влада повідомляла про ракетну загрозу. Про це написав губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков, передають Патріоти України. За його вер...

"Вона спілкується російською, але вона за Україну": Співак Андрій Кравченко заступився за Славу Камінську

субота, 4 травень 2024, 17:44

Співак Андрій Кравченко в інтерв'ю Аліні Доротюк прокоментував свою співпрацю зі співачкою Славою Камінською, яка у 2023 році заявила, що не планує повертатися в Україну, і заступилася за російську мову, передають Патріоти України. Кравченко записав ду...