Трамп просто мудак, якщо вважає, що за кібератакою на США стоїть не Кремль, - Піонтковський

Обраному президенту США ще до вступу на посаду вдалося радикалізувати і розширити антипутінський блок в істеблішменті США.

Трамп не вірить, що Путін може бути у чомусь винним? Фото: pl.com.ua.

Сумніви обраного президентом США республіканця Дональда Трампа в тому, що за кібератакою на сервери демократів стоїть Кремль, можуть істотно погіршити ставлення до нього колег з Республіканської партії. Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив російський історик і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Трампу вдалося те, на що ми з вами навіть не сподівалися, - радикалізувати і розширити антипутінський блок в істеблішменті США. Якщо Трамп буде продовжувати свої дурниці, ці настрої тільки посиляться. Трамп просто мудак, якщо вважає, що за кібератакою на США коштує не Кремль - вибачайте за таку лексику. Після цього у кожного республіканця виникне думка: буде набагато краще, якщо в кріслі президента США виявиться не Трамп, а його віце-президент Майкл Пенс", - зазначив Піонтковський.

На його думку, кандидатура голови нафтової компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона на пост держсекретаря США не буде схвалена американським Сенатом.

"Можу гарантувати: пан Тіллерсон, нагороджений президентом РФ Володимиром Путіним Орденом дружби, який претендує на пост держсекретаря США, не пройде затвердження в Сенаті. І якщо про імпічмент Трампа можна поки говорити в майбутньому часі, то вже зараз можна стверджувати: своїми постійними пропутінського заявами Трамп неймовірно згуртував американський істеблішмент якраз проти Путіна", - підкреслив історик.

Він вважає, що проти Трампа ополчилися навіть ті сенатори, які байдуже ставилися до ситуації в Україні і Путіна.

"Традиційно підтримували Україну і виступали проти Кремля саме республіканці. Але зараз навіть демократи в Сенаті, яким було наплювати і на Україну, і на Путіна, різко ополчилися на Трампа і зайняли жорстку антипутінську позицію. Все тому, що бачать: путінофілія - найвразливіше місце Трампа, значить, треба атакувати його в цьому напрямку", - заявив Піонтковський.

Він акцентував увагу на тому, що про "національну зраду" Трампа пише також і американська преса.

"Не вірите мені - почитайте останні редакційні статті The Washington Post. Там прямо говориться і про національну зраду Трампа, і тому, що необхідно терміново перевірити його фінансову діяльність, звіт по якій він відмовляється надати. Перевірити, щоб з'ясувати: скільки в компаніях Трампа інвестицій і фінансових потоків з Росії", - зазначив історик.

За його словами, впливові республіканці вітали нові санкції США проти Росії.

"Я навіть не буду озвучувати настрою таких впливових республіканських сенаторів, як Джон Маккейн і Ліндсі Грем, які побували в новорічну ніч в Україні прямо на лінії фронту. До речі, голова Палати представників США Пол Райан, що більш-менш коректно відноситься до Трампа, якраз в питаннях санкцій проти Росії різко розійшовся з Трампом. Республіканець Райан не просто привітав нові санкції нинішнього президента США Барака Обами, а й заявив: "занадто мало і занадто пізно", - резюмував Піонтковський.

Нагадаємо, хакерів, які діють з РФ або підтримувані цією країною, підозрюють в серії атак на іноземні структури. Зокрема 31 липня кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон заявила, що комп'ютери комітету партії зламали російські спецслужби.

29 грудня президент США Барак Обама підписав указ про введення санкцій проти ФСБ і ГРУ, трьох російських компаній, що займаються інтернет-технологіями, а також шести громадян РФ у зв'язку з їх можливою причетністю до кібератаки на державні і політичні інститути США.

Крім цього, Державний департамент США оголосив персонами нон грата 35 російських дипломатів. У заяві спікера Держдепу Марка Тонера йдеться, що їх дії "не відповідали дипломатичному або консульському статусу".

Трамп, коментуючи нові санкції проти РФ, зазначив, що США "пора рухатися далі". Він припустив, що за кібератаками на США може стояти не РФ, а "хтось інший".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...