"Усе політичне керівництво РФ оголошено урядом США злочинним угрупованням", - Піонтковський

Санкційний закон проти Росії, Ірану і Північної Кореї не передбачає аналогічних заходів для іранського керівництва і глави КНДР.
Андрій Піонтковський. Фото: Преса України.

Нові санкції США вдарять особисто по президенту РФ Володимиру Путіну. Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський у коментарі виданню "Новое время", передають Патріоти України.

Політолог зазначив, що американці підготували дуже серйозні секторальні санкції, які захоплюють найперше енергетичний і фінансовий сектори РФ, зокрема іноземні компанії, що беруть участь у спільних проектах із Росією. "Але при всій серйозності цих речей – це дрібниці, порівняно з розділом про персональні санкції щодо практично всього російського керівництва. Починаючи персонально з пана Путіна, якого особисто згадують у законі кілька разів", – підкреслив він.

Піонтковський пояснив, що закон вимагає від фінансової розвідки Сполучених Штатів протягом 180 днів надати інформацію про активи російського керівництва, які є на Заході. "По суті, уся ця інформація відома фінансовій розвідці. Ідеться про їх публічне оприлюднення, про заморожування цих коштів і застосування до їхніх власників, навіть непрямих (адже зрозуміло, що ні на яких активах немає імені Путіна...), законодавства США про боротьбу з відмиванням коштів, здобутих злочинним шляхом", – підкреслив він.

Політолог додав, що до цього з політичних причин американці не були готові в такий спосіб загострювати відносини з Кремлем. "Це удар у саму серцевину російської політичної системи. Це не тільки загроза активам російської верхівки зі списку Forbes 100 російських мільярдерів. Це загроза активам тих, кого не згадано в таких списках, загроза всьому політичному керівництву країни. Не всі ще зрозуміли, що ж насправді сталося. Усе політичне керівництво РФ оголошено злочинним угрупованням", – зазначив він.

Він звернув увагу, що санкційний закон проти Росії, Ірану і Північної Кореї не передбачає аналогічних заходів для іранського керівництва і глави КНДР. "Хоча вони і закінчені мерзотники, але не тримають своїх активів на Заході. І весь їхній спосіб життя, медицина, освіта дітей, нерухомість, дружини, коханки – усе це не пов'язане із Заходом. Вони не вразливі до такої міри, як російська верхівка. Тобто, цей закон оголошує війну всьому російському керівництву, називаючи їх злочинцями, і підриває саму основу їх існування, яка полягає в тому, що вони грабують у Росії, а накопичують і користуються цими ресурсами на Заході", – підсумував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...