Звідки беруться мільярдери: історія Марка Цукерберґа (відео)

Божевільний дивак, філантроп: усе це характеристика юного генія програмування, засновника найуспішнішої соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга.

Фото: 24tv.ua

У свої 10 років цей тепер вже легендарний чоловік зналв, з чим пов'яже своє життя. Після того, як батьки подарували Марку перший комп'ютер, програмування стало його стихією. Студентський проект зробив звичайного американського хлопця наймолодшим багатієм в історії. Коли Цукерберг увійшов до когорти заможних та успішних, йому не було ще 26, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Цукерберга без вагань можна назвати лідером вільного світу. Він керує компанією, яка охоплює чверть населення Землі. Мабуть, немає у світі нікого, хто б міг вплинути на більшу кількість людей одним лише натисканням кнопки. Чимало хто не без підстав вважає, що в Цукерберга більше влади і впливу, ніж у більшості світових лідерів, і що за цим показником він міг би запросто скласти конкуренцію американському президенту.


Як усі підлітки, Марк любив комп'ютерні ігри. Улюбленою стала Civilization, в якій треба було побудувати імперію, здатну пройти випробування часом. Цукерберг любив стратегії, в яких треба ризикувати й керувати світом.

Талановитого юнака з радістю прийняв найпрестижніший університет країни – Гарвард. Щоправда, одягти омріяну мантію випускника Марку так і не судилося. Проте відсутність вищої освіти на завадила йому стати прикладом для наслідування для багатьох підлітків.


Історія успіху Цукерберга пов'язана з університетським коханням. Після розлучення з коханою Марк зламав університетську базу та створив сторінку, де всі охочі могли проголосувати, обравши найкрасивішу студентку. Це й стало основою майбутньої комунікаційної платформи планетарного масштабу. У 2004 році Марк запустив соціальну мережу під назвою "The Facebook".

Перебуваючи у ТОП-10 найбагатших людей світу, він дав обіцянку пожертвувати більшість своїх статків на благодійність. Сьогодні 33-річний мільярдер веде більш ніж скромний, як на товстосума, спосіб життя. Отримує зарплату один долар, а на роботу воліє добиратися пішки або ж на велосипеді. Юний мільярдер носить бюджетні джинси й майки, не відвідує модні клуби, елітні курорти чи світські тусовки.

Попри мільярдні статки, Цукерберг залишається звичайним трудівником. Його робочий графік мало чим відрізняється від графіка середньостатистичного робітника: він працює 8-10 годин на день і 5 днів на тиждень. Марк займається спортом, подорожує та багато читає. Серед улюблених книг – "Енеїда" Вергілія.

У 2010 році американський журнал Time визнав Цукерберга людиною року. Титул йому присвоїли за те, що "він об’єднав понад півмільярда осіб і намалював карту соціальних відносин між ними, створив нову систему обміну інформацією і змінив наше життя".

На відміну від інших відомих мільярдерів, Марк Цукерберг не поспішає розкривати свої секрети успіху. Проте, історія цього генія вкотре переконує – якщо в житті займатися тим, що до душі, фінансовий успіх сам знайде тебе. Головне – цілеспрямованість, працелюбність та віра у свою справу.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вам будь-який військовий скаже, що волонтер, який привозить десятки FPV, – не менш цінний, ніж піхотинець на позиції, - Віктор Андрусів

понеділок, 29 квітень 2024, 23:33

"Про різницю між участю й індульгенцією. Одна з найбільших проблем нашого часу – це рівняти всіх під одну гребінку. Якщо військовий – то герой, якщо виїхав у Європу – то зрадник. Насправді серед військових купа різних покидьків, які можуть утекти, укра...

Не впевнений, що серед мільйона осіб у силах оборони хоч хтось воює за владу. За неї узагалі не треба воювати, - Віктор Трегубов

понеділок, 29 квітень 2024, 23:23

"Уже писав, та ще раз треба. З усіх аргументів на користь ухилення різного ступеня довбодятлізму мене більш за все дивує "за що воювати, за цю владу?" Ем. Мені просто цікаво, а ті, хто його висувають, хоча б на секунду намагаються подумати, що говорить...