"Частку ВВП, яку виділяють на пенсії, необхідно скорочувати", - Міклош

У розвинених країнах на пенсії витрачають щонайбільше 10% ВВП, в Україні - 50%

Фото: espreso.tvПро це заявив радник прем'єр-міністра України, співголова Групи стратегічних радників із підтримки реформ Іван Міклош в інтерв'ю "Сегодня", повідомляють Патріоти України.

"Реальний рівень пенсій дуже низький, але порівняно з рівнем економіки частка державних витрат на пенсії від ВВП, порівняно з іншими країнами, ще дуже висока. Два роки тому частка державних витрат на пенсії у ВВП становила близько 60%. Це один із найвищих показників у світі. Зазвичай у країнах із розвиненою економікою цей показник не перевищує 8-10%. Торік Україні вдалося скоротити його, якщо я не помиляюся, на 13-14%. Але все одно він залишається дуже високим і вимагає зменшення", - сказав він.

"Це не означає, що, якщо уряд проводитиме необхідні реформи, соціальний захист тих, хто дійсно його потребує, скоротять. Якраз навпаки. Зараз в українській (пенсійній - ред.) системі ще багато марнотратства, неефективності і корупції. Структурні зміни та реформи виправлять роботу системи і дадуть подвійний ефект: з одного боку зменшаьи витрати, з іншого - не зменшать захист тих, хто дійсно від цього залежить. Можна навіть підвищити його. Проблема в тому, що в реаліях сьогоднішньої нереформованої системи допомогу отримують не тільки бідні люди, а й ті, у кого відносно високий дохід", - додав Міклош.


Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...