Крах імперії: Путін "вилучає" зайву валюту із обігу у РФ

Економічна ситуація у Росії сягнула дна.

Володимир Путін. Фото: ЖЖРосія вперше з 2013 року розміщує новий випуск єврооблігацій. Він в умовах санкцій більше схожий на інструмент вилучення надлишку валютної ліквідності в російських банків, ніж орієнтований на залучення іноземних інвесторів. Про це говорять аналітики, опитані Reuters, повідомляють Патріоти України.

У понеділок Росія розпочала розміщення євробондів в доларах США з погашенням у травні 2026 року, орієнтуючи інвесторів на прибутковість в діапазоні 4,65-4,90 відсотка річних, що передбачає премію до російської суверенної кривої в 50-75 базисних пунктів, сказали ЗМІ два джерела у фінансових колах.

Пізніше Мінфін РФ підтвердив відкриття книги, не називаючи параметрів угоди. Єдиним організатором угоди обсягом до $3 мільярдів, яку планується закрити одним днем, виступає ВТБ Капітал. РФ зобов'язується не використовувати залучені в рамках розміщення коштів на цілі, що порушують режим санкцій США і ЄС, слід з проспекту нового випуску.

Мінфін обіцяє інвесторам, що залучені кошти підуть на виплати за зовнішніми боргами, а залишки Мінфін продасть Банку Росії, і вони стануть частиною золотовалютних резервів, говориться в проспекті. З проспекту випливає, що бонди будуть обслуговуватися через Національний розрахунковий депозитарій (НРР), а не через міжнародні клірингові системи до тих пір, поки вони не дадуть на це згоду.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...