Названі перші терміни: Омелян повен рішучості дуже скоро запустити перший український Hyperloop

Міністр наголосив, що спорудження тестового майданчика для надшвидкісного потяга у планах України вже у 2019 році.

Володимир Омелян. Фото:Politeka

Тестовий майданчик українського варіанту надшвидкісного потягу Hyperloop можливо запустити вже 2019 року. Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

"Ми для себе маємо наступну етапність.Спершу НАН України надасть нам наукове обгрунтування цього нового виду транспорту. Якщо воно буде достатнім, щоб ми могли перейти до стадії технологічної розробки і тестування, нам необхідно отримати офіційне погодження Hyperloop One, власне підприємства Ілона Маска, та інших компаній", - пояснив міністр.

За його словами, тільки після цього можна переходити "до спорудження тестового майданчику". "В наших планах - це 2019 рік", - наголосив він. Разом з тим, Омелян визнав, що це великий проект, котрий потребує "багато зусиль, багато координації".

Як заявляв раніше керівник українського проекту з будівництва Hyperloop HypeUA Олександр Озеран, будівництво тестового майданчику Hyperloop в Україні коштуватиме вдвічі дешевше, ніж будівництво євроколії.

Тестовий майданчик підземної вакуумної транспортної системи Hyperloop може бути створено у Дніпрі.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...