У березні все тільки починається?: Українцям прогнозують нове подорожчання електрики

На думку експерта, в майбутньому буде запропоновано повернутися до трьох категорій споживання: до 150 кВт/год, від 150 до 600 кВт/год і вище.

Ціни на електрику знову підвищаться. Фото: Главком.

Підвищення тарифів на світло в Україні, яке набрало чинності 1 березня 2017 року, може бути не останнім, і електроенергія продовжить дорожчати і в майбутньому. Про це в своєму блозі на "Обозревателе" написав глава Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук, передають Патріоти України.

"На самом деле даже цена на электроэнергию с 1 марта — это только начало следующего повышения. Потому что уже в 2016 году было понятно по тем объемам, которые производят атомные, тепловые станции, по тарифам для них, во сколько им обходится производство электроэнергии 1 кВт. Стало понятно о следующем этапе повышения", — зазначив він.

На думку експерта, в майбутньому буде запропоновано повернутися до трьох категорій споживання: до 150 кВт/год, від 150 до 600 кВт/год і вище. "Те, кто потребляет до 100-150 кВт·ч, для них пока устанавливается такой "маяк" — цена для них должна быть в районе 2 гривен (за 1 кВт·ч. — Ред.). Фактически, вдвое еще надо поднять цену. Для тех, кто будет потреблять более 150 кВт·ч, до 600 кВт·ч (зависит от того, какое примут решение), установят не 1,60 грн, а в районе 2,5 гривен. Это предварительно, рассматривали вариант 3 гривни", — розповів Корольчук.

Він також додав, що уникнути подорожчання електроенергії було неможливо, оскільки це досить запущена проблема в Україні. "У нас достаточно долго происходило дотирование производства энергии для населения — фактически содержалась низкая цена. Теперь такая расплата за это", — пояснив він.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...