Вирішили "підстрахуватися": "Газпром" складає несподівані плани щодо співпраці з Китаєм

Російський газовий монополіст переживає, що йому може забракнути коштів на освоєння Чаяндінського і Ковиктінського родовищ, які мають стати ресурсною базою для поставок китайським партнерам.

Ілюстрація:glavnoe.ua

Російський газовий монополіст "Газпром" почав розглядати можливість закупівлі палива в незалежних газовиробників для майбутніх поставок у Китай. Про це повідомляє Reuters з посиланням на неназвані джерела в галузі, інформують Патріоти України за матеріалами сайту Слон.

За словами одного зі співрозмовників видання, концерн має намір "підстрахуватися", бо в умовах падіння цін на сировину прибутковість розробки східних родовищ знижується. Інше джерело відзначило, що переговори зі сторонніми виробниками "Газпром" почав через ризик браку коштів на освоєння Чаяндінського і Ковиктінського родовищ, які мають стати ресурсною базою для поставок китайським партнерам.

За даними Reuters, "Газпром" вже звернувся до Іркутської нафтової компанії і обговорює з нею схеми потенційних поставок газу в трубопровід концерну. Обсяг таких поставок може скласти до 7 млрд кубометрів на рік.

Слід зазначити, що в прес-службі "Газпрому" заявили Reuters, що компанія поки не планує купувати газ сторонніх виробників для експорту в Китай.

Як заявив прес-секретар "Газпрому" Сергій Купріянов, "контакти були тільки в інформаційному плані для формування балансу газу по Сходу".

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...