Активісти розповіли, чому вирішили заблокувати залізничний переїзд біля Бахмута (відео)

На відміну від залізничників, поліція учасників протесту не підтримує. Патрульні навмисно перешкоджають активістам.

Блокадники під Бахмутом. Фото: соцмережі.

Вже другий день активісти блокують залізничний переїзд поблизу міста Бахмут що Донеччині, аби припинити торгівлю з терористами. За добу учасників акції побільшало. Організатори попереджають, що найближчими днями, планують перекрити ще декілька ділянок залізниці. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

За словами активістів, окрім озброєння через цю станцію незаконно переправляли метал, вугілля, деревину, алкоголь та сигарети. На окуповану територію і назад проїжджало майже по півтисячі вантажних вагонів за день.

"Звідти терористи і окупанти щодня возили велику кількість товарів, більше 10 ешалонів в день. Кожен потяг – це дохід для них, це зброя, амуніція, патрони, це оплата їх послуг. Це життя наших військових",
– заявив народний депутат Семен Семенченко.

Тепер цей шлях перекрили активісти. Однак поїзди зможуть їздити через станцію. Але лише електрички, які сполучають міста на підконтрольній Україні території. Керівництво станції запевняє: переправляти вантажі не дозволить.

На відміну від залізничників, поліція учасників протесту не підтримує. Патрульні навмисно перешкоджають активістам. Перекрили дорожній шлях і не пускають до блокади волонтерів. Торгова блокада почалася ще минулого тижня. Проти активістів, які вимагають припинити торгівлю з терористами, уже відкрили кримінальні провадження. Риторика влади проста: з окупованих територій везуть вугілля, а без нього Україні загрожує енергетична криза.

Хоча спеціально для того, щоб не торгувати з бойовиками на державному рівні, раніше була ухвалена формула "Ротердам плюс". Вона передбачала придбання вугілля у Південно-Африканській республіці та Південній Америці і доставку кораблями до України. Натомість, за цією формулою торгували з окупованими територіями.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...