Багато чого зробила на своїй посаді: Корчак намагалася пояснити, чому виписувала собі премії по 200 тисяч

Під час звіту у парламенті голова НАЗК на всі питання про високі премії відповідала лише те, що у цьому не було ніяких порушень, і все відбувалося в рамках закону.

Наталія Корчак. Фото:Укрінформ

Народні депутати під час звіту голови НАЗК Наталії Корчак у Раді засипали її питаннями про високі премії, які вона виписувала собі та колегам. Про це пише Українська правда, передають Патріоти України.

Так, Корчак виступила в Раді, нагадавши, що ініціює міжнародний аудит діяльності Національної агенції з питань запобігання корупції.

Перші троє нардепів, котрі ставили питання Корчак по черзі, намагалися отримати від неї відповідь про причину високих премій – по 200 тисяч на людину.

Однак Корчак на всі питання відповідала лише те, що у цьому не було ніяких порушень, і все відбувалося в рамках закону.

У результаті в Раді здійнявся галас обурених нардепів, почали лунати вигуки "Ганьба", до трибуни підійшов Олег Ляшко та інші депутати. У ситуацію втрутився спікер Андрій Парубій.

"Коли депутати ставлять просте питання, то дайте прості відповіді", - заявив Парубій.

"Премії нараховувалися в серпні, жовтні, листопаді. 200 тисяч гривень була премія, але ці премії отримували за роботу", - заявила Корчак. Вона зазначила, що багато чого зробила на своїй посаді.

"За свою роботу (виписувала премії – ред.), запущено процес електронного декларування, запущено механізм перевірки фінансування партій, здійснюється постійна робота, пов’язана із запобіганням корупції", - зазначила Корчак.

Як відомо, зарплата Корчак у лютому 2017 року, згідно з інформацією НАЗК, склала посадовий оклад - 40, 560 тис. гривень, надбавку за вислугу років – 20, 280 тис. гривень, надбавку за інтенсивність праці – 40,560 тис. гривень.

У жовтні 2016 року журналісти програми "Схеми" повідомили, що чотири члени Національного агентства із запобігання корупції щомісяця отримували до свого основного окладу дві надбавки та премію у розмірі місячної зарплати.

У результаті цього замість одного стандартного окладу члени НАЗК отримували по чотири.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...