"Без дурнів та з дорогами!": На Закарпатті люди самотужки асфальтують дорогу

За місяць капітально відремонтували вже п’ять бічних вулиць, майже по 150 метрів кожна.

На Закарпатті вирішили самостійно подбати про дороги. Фото: скріншот з відео.

На Закарпатті люди самотужки асфальтують дорогу. Чоловіки зібрали з кожної сім’ї гроші, звезли всю свою техніку, купили матеріали і всім селом взялися за роботу. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на fakty.ictv.ua.

За місяць капітально відремонтували вже п’ять бічних вулиць, майже по 150 метрів кожна. На черзі ще одна. Частину грошей селянам дали угорці. Решту зібрали самі – з кожної сім’ї по 420 гривень. Чоловіки звезли свою техніку, якою обробляють землю. Купили необхідні матеріали та всім селом взялися за роботу.

Чоловіки кажуть: дороги раніше ніколи не ремонтували. Їхній бригадир – сільський депутат. Що і як робити радилися із інженерами-шляховиками. Дорогу спочатку вирівняли, утрамбували, засипали щебенем, уздовж дороги поклали бетонні бордюри. Після цього стелять товстий шар асфальту.

Десятки чоловіків працюють з ранку до пізньої ночі. Вони не нарікають на державу, розуміють: нині складні часи. Цього року з обласного бюджету на ремонт центральної дороги у Великій Доброні виділили 100 тисяч гривень. Їх вистачило, щоб прокласти 75 метрів асфальту та зробити ямковий ремонт на 100 метрах дороги.

У селі підрахували: самотужки ремонтувати дорогу майже втричі дешевше, аніж би це робили державні установи. На один квадратний метр шляху – 123 гривні. Це з бетонним бордюром, без нього – 83. Нова дорога тішить селян. Якщо назбирають ще грошей, візьмуться й за інші, давно не ремонтовані, сільські шляхи.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...