"Бог простит?": Російський суд дозволив РПЦ розраховуватись за борги позивачу молитвами

Нижегородське ТОВ «Ера» в серпні 2015 року подало до арбітражу позов про стягнення з Нижегородської Єпархії 458 тис. рублів боргу за проведене компанією техпереоснащення котельні та системи теплопостачання в одному з будинків Єпархії.

Нижегородська єпархія. Фото: Православие.ру.

В Росії, арбітражний суд Нижегородської області затвердив мирову угоду між місцевою підрядною фірмою і Нижегородською Єпархією РПЦ, яка зобов’язана сплатити грошима лише частину боргу. Решта будівельники пробачили, отримавши обіцянку, що за їх здоров’я будуть возносити молитви. Про це повідомляє «Інтерфакс», передають Патріоти України.

Як говориться в опублікованому визначенні суду, нижегородське ТОВ «Ера» в серпні 2015 року подало до арбітражу позов про стягнення з Нижегородської Єпархії 458 тис. рублів боргу за проведене компанією техпереоснащення котельні та системи теплопостачання в одному з будинків Єпархії.

У суді сторони досягли домовленості, яку оформили мировою угодою. За угодою сторін, Нижегородська єпархія взяла на себе зобов’язання сплатити частину вимог ТОВ «Ера» в розмірі 200 тис. рублів, а також обіцяла «підносити молитви за здоров’я раба Божого Арсеньєва Івана Михайловича і раба Божого Лапустіна Сергія Олександровича, їх сімей та благополуччя у всіх їх благих справах і починаннях".

ТОВ «Ера», в свою чергу, відмовилося «від своїх матеріально-правових вимог до відповідача, що складають предмет позовної заяви, в повному обсязі». За даними бази «СПАРК-Інтерфакс», ТОВ «Ера» належить Лапустіну і Арсеньєву на паритетних засадах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...