"ДНР" занепокоєна перспективою залишитися без українських паспортів: проситимуть російські

Денис Пушилін запевнив мешканців окупованої території, що питання з паспортами треба вирішити якнайшвидше.

Денис Пушилін. Фото: newsper.net.

Так звана "ДНР" звернеться до Росії з проханням про видачу російських паспортів "громадянам" ніким не визнаної "республіки", якщо Україна в 2016 році почне випуск біометричних паспортів. Про це в ефірі телеканалу "Юніон" заявив Денис Пушилін, який називає себе головою "народної ради ДНР", передають Патріоти України з посиланням на ostro.org.

На його думку, у разі введення в Україні посвідчень особи нового зразка, населення "ДНР" залишиться з незаконними документами. За словами Пушиліна, ще однією альтернативою може бути визнання Росією паспортів "ДНР".

"Один з виходів - це наші паспорти "ДНР", які будуть визнаватися Російською Федерацією чи ще якісь варіації. Зараз працюють профільні міністерства над найбільш оптимальним вирішенням ситуації. Це не справи далеких днів, а самого найближчого часу. Ми завжди залишаємо за собою право, коли будемо готові, і коли буде готова Російська Федерація, звернутися до Росії з проханням допомогти в плані видачі паспортів", - заявив Пушилін.

Як повідомлялося раніше, видача українцям пластикових біометричних посвідчень особи не означає відмову від нині існуючих паспортів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...