"До Дебальцевого залишилося 6 кілометрів. Скоро бойовики будуть змушені піти звідти", - Снєгирьов

На думку експерта, українські бійці готові звільнити Дебальцеве та Докучаєвськ, а от російські військові, скоріше, збираються утилізувати бойовиків при спробах потрапити на територію РФ, а не допомагати їм.

На околицях Докучаєвська. Фото: Військова панорама.

Керівник громадської ініціативи “Права справа”, військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів про зміни у тактиці бою ЗСУ на Донбасі. Патріоти України пропонують вам почитати запис його розповіді.

“Змінилася стратегія і тактика ЗСУ. Якщо раніше це був пострадянський синдром, коли концентрація на певній ділянці важкої техніки і живої сили і флангові прориви з подальшим виходом на тили супротивника, то тепер ми бачимо зовсім іншу тактику, яка притаманна арміям країн НАТО і США: просунулися на півкілометра, закріпилися, знову просунулися на кілометр”, – розповів Снєгирьов в ефірі Радіо Промінь.

За словами експерта, така тактика дає результати. Для росіян і для бойовиків це, по-перше, неочікувано і це дає свої плюси. “До Дебальцевого 6 км (залишилося дійти ЗСУ, – ред.) і в кільці нашого оточення знаходиться і Горлівка, і Докучаєвськ. Незважаючи на заяви бойовиків про те, що ЗСУ не контролюють трасу Донецьк-Горлівка, тим не менше, це свідчить про те, що збройні загони України вийшли на цю трасу.

І наразі йдеться про те, що це шляхосполучення буде в будь-який момент нашими ЗСУ перекрите. А що таке Докучаєвськ і Горлівка в напівкільці? Це означає, що ми змінили тактику військових дій, взявши в напівкільце ці міста і ми просто відтіснимо звідти бойовиків, вони змушені будуть звідти піти і залишити свої позиції”, – заявив Снєгирьов.

За словами експерта, в Росії закриті табори бойовиків (Зелений острів, Ростов-на-Дону), закриті реабілітаційні центри, які фінансував російський терорист Гіркін і наразі в Білогородській і в Воронезькій областях прикордонними військами ФСБ Росії ведуться укріплення кордонів і розгортання 150-ї мотострілецької дивізії. “Це свідчить про те, що загрозу для своєї безпеки Росія вбачає, перш за все, від бойовиків. Вона не бажає повернення тих добровольців на територію РФ. Вона їх хоче утилізувати”, – резюмує Снєгирьов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...