Готові протистояти агресору: У мережі показали, як тактична авіація стоїть на захисті мирного українського неба (відео)

Тактична авіація повітряного командування "Центр" майже щодня піднімає в небо бойові винищувачі.

Скрін відео

На Київщині відбулися практичні польоти військових 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил України на багатоцільових винищувачах МіГ-29. Про це йдеться в повідомленні каналу 24, передають Патріоти України.

Повідомляється, що тактична авіація повітряного командування "Центр" майже щодня піднімає в небо бойові винищувачі. Льотчики відпрацьовують перехоплення повітряних цілей, обстріл наземних об'єктів і патрулювання державних кордонів.

Пілоти хваляться, що зараз винищувачі піднімаються в небо мінімум двічі в тиждень. До цього найбільше польотів було за радянських часів. Однак ситуація змінилася з початком бойових дій на Донбасі.

Якщо раніше наліт був 8-10 годин, то в даний час льотний склад літає до 60-80 годин на рік, - повідомив перший заступник командира повітряного командування "Центр" Олег Гесь.

Через російську агресію українські льотчики регулярно відпрацьовують повітряне чергування. Поки літають навколо території військової частини. Але потужності дозволяють охороняти радіус до 500 кілометрів. Наприклад, МіГ-29, розроблений у 80-х роках минулого століття, відноситься до надзвукових винищувачів. Він легко може літати на висоті від 15 метрів до космічних 25 кілометрів. Єдине - пілотам доводиться витримувати нелюдські навантаження.

Перед тим, як підняти багатотонну "пташку", кожен пілот відточує свою майстерність в віртуальному польоті. У спеціальному боксі оснащений унікальний тренажер "МіГ-29", яких в Україні є всього два. Кожен з пілотів повинен на ньому тренуватися як мінімум 30 годин на місяць.

Політ на 3D-апараті майже нічим не відрізняється від справжнього. Поведінка літака, аеродинаміка і всі прилади ідентичні реальному винищувачу. Також інструктори моделюють для пілотів екстремальні ситуації - аварійну посадку або супровід цивільного літака, який захопили терористи.

Після тренування інструктори аналізують запис польоту, виставляють оцінки і відпрацьовують недоліки.

Авіація до антитерористичної операції на Сході України не приєднується, але військові і на землі допомагають в боротьбі з агресором. Так, в 2015 році військова частина, де базуються МіГи, втратила п'ятьох своїх побратимів.

Українські захисники запевняють, що всі літаки в бойовій готовності. Однак їх кількість через секретність не розголошують. У разі повітряної загрози пілоти готові підняти своїх "пташок" за лічені хвилини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...