Інтегруємося тим, чим можемо: Для львівського сміття побудують полігон під кордоном з Євросоюзом, - Садовий

За словами львівського мера, сучасний комплекс також має стати вирішенням давніх екологічних проблем, пов'язаних з видобутком сірки.

Андрій Садовий. Фото: Публіцист.

У Львові наступного тижня буде представлений план дій з освоєння території гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка» під новий полігон твердих побутових відходів. Про це міський голова Львова Андрій Садовий заявив у відеозверненні до жителів міста, розміщеному на сайті Львівської міської ради, передають Патріоти України.

«Наступного тижня місто представить план дій щодо території гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка», яка визначена для Львова. Львівська міська рада як ніхто інший зацікавлена, щоб новий комплекс на території колишнього хімічного гіганта відповідав найвищим екологічним нормам. Територія «Сірки» знаходиться в 35 км від кордону Європейського Союзу. Отже, ми залучимо лише таких ліцензованих проектантів і виконавців, які мають досвід побудови подібних об'єктів», - сказав Садовий.

За його словами, сучасний комплекс повинен стати вирішенням давніх екологічних проблем, пов'язаних з видобутком сірки. Крім того, щоб змінити ситуацію з твердими побутовими відходами в місті, протягом року буде реалізована комплексна стратегія якісно нового поводження зі сміттям. «Ми повинні змінити свій підхід до відходів, які продукуємо. Сортування, зменшення кількості сміття, повторне використання та переробка - це ті речі, які нам потрібно масово і швидко засвоїти, щоб подібна ситуація більше ніколи не повторилася», - заявив Садовий.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...