"It's a joke!": Як на Рівненщині старенька обміняла усі свої заощадження на сувенірні долари (фото)

Рівнянка віддала шахраям 33 тисячі гривень, а натомість отримала вісімнадцять сувенірних 100-доларових купюр.

Замість справжніх грошей пенсіонерка отримала сувенірні. Фото: прес-служба Нацполіції.

Парочка шахраїв так вдало розіграла сцену, що 86-річна жителька обласного центру віддала їм понад 30 тис. гривень, отримавши натомість фальшиві долари США. Про це 11 лютого повідомив відділ комунікації поліції Рівненської області, передають Патріоти України.

Поліцейські встановили, що учора, 10 лютого, в обідню пору пенсіонерка, яка проживає у квартирі одна, пішла у гості до сусідів. Близько 16 години до них у двері подзвонили двоє невідомих. Представившись соціальними працівниками, чоловік та жінка покликали стареньку до її квартири.

Вже у помешканні невідомі чоловік та жінка приступили до «роботи». Розпитавши, ніби з турботою, як справи у господині, почали розповідати, що вони прямують до ще одної пенсіонерки. Через різке знецінення гривні, вона хоче обміняти заощаджені гривні на валюту. Як і варто було очікувати, старенька «купилася» на легенду, адже одразу попросила обміняти гроші і їй.

Аферисти запасливо взяли стільки «валюти», що вистачило і для цієї пенсіонерки. Рівнянка віддала шахраям 33 тисячі гривень, а натомість отримала вісімнадцять сувенірних 100-доларових купюр, які обережно поклали на столі. Коли ж парочка покинула оселю, жінка, взявши «гроші» роздивилась та зрозуміла, що її ошукали.

Тож разом із сусідкою про інцидент повідомили до поліції. Слідчі за фактом шахрайства розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють усі обставини події, зокрема осіб, які ошукали рівнянку.

Чоловік – темношкірий, зріст 180 см, одягнений у чорну куртку, блакитну сорочку та краватку. Жінка – віком приблизно 40 років, була одягнена у світлий пуховик з темним коміром, мала зібране волосся. Правоохоронці вкотре звертаються до громадян, особливо осіб похилого віку чи одиноких не впускати до свого помешкання незнайомців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...