"Юний регіональний орел" Поплавський вимагає від студентів безкоштовно виступати на його концертах

Більшість студентів погоджуються на пропозицію ректора, адже за особливу "відданість" їх потім чекає нагорода у вигляді відмінних оцінок та подальшої роботи у виші.

Михайло Поплавський. Фото: antikor.com.ua.

Скандально відомий ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський відновив практику безкоштовної участі студентів у його концертах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на cultprostir.ua.

Викладачі та студенти ВНЗ розповіли, що критерій відбору у Поплавського озвучують завжди один і той самий - "великі очі і маленькі ср*ки". При цьому, участь студентів у концертах ректора не оплачують, окрім вузького пулу постійних учасниць. Про це в інтерв'ю розповів екс-викладач кафедри сучасної хореографії, хореограф Антон Овчинніков, слова якого підтвердили його колега Христина Шишкарьова і студентка.

"За останні два роки якось затихли ці величезні концерти Поплавського, роз'їзди його зі своїм балетом по корпоративах, вічна підготовка до них. Ніхто студентів не смикав, і я вирішив, що тепер-то можна робити те, що й потрібно робити на кафедрі сучасного танцю. І раптом знову! Прийшов світоч, студентів вишикували в холодному залі - вони напівголі чекали на нього там півтори години. Він усіх оглянув, ткнув пальців у тих, кого відібрав. І асистентці: "Запиши номери їхніх телефонів"", - розповів викладач. Саме це й стало причиною його звільнення з ВНЗ.

"Я не здивуюся, якщо це (концерт - ред.) знову буде палац "Україна" - наженуть туди бабусь, дідусів, студентів. Не здивуюся навіть, якщо це все буде проходити під патріотичними гаслами - щось про допомогу бійцям АТО або щось такого типу", - додала Шинкарьова.

"Одна дівчина, яка три роки працювала в його балеті, минулого року закінчила магістратуру, і ось вона вже аспірант і викладач кафедри, наступного року буде захищати дисертацію. При тому вона повний "нуль", її приставили до викладача як нібито асистента. У студентів нічого, крім сміху й обурення, це не викликає. У Михайла Михайловича є риса: він дуже допомагає тим, хто йому особисто відданий. Це всі добре знають, це культивується: якщо хочеш пробитися - будь відданим. Бери участь у балеті, агітуй за Поплавського на виборах", - зазначає Овчинніков. При цьому він констатує, що більшість студентів погоджуються на пропозицію ректора, ба більше, багато хто саме для цього вступає в цей навчальний заклад.

"Я пишаюся, що людей п'ять із тих, кого обрали, пішли до Михайла Михайловича і сказали йому, що вони в цьому брати участі не будуть. Він їм відповів щось на кшталт: ви добре розумієте, що робите? Вам же тут ще вчитися!.. Молоді люди ніби не виглядають переляканими. Запитали в мене, що їм за це буде. Я: ну, по ідеї, вас навряд чи відрахують. Але можуть почати "валити" на іспитах, тому вчіться добре. І, звичайно, ви маєте повне право вчитися відповідно до навчального плану, а не ходити замість уроків на репетиції шоу", - додав екс-викладач.

При цьому, він зазначив, що випускники ВНЗ найчастіше вирушають на роботу в Китай і не повертаються назад в Україну, навіть ті, хто навчався на бюджеті. Окрім того, екс-співробітник КНУКіМ визнав також наявність фінансових зловживань: "Коли ти береш довідку про зарплату (наприклад, для оформлення візи), там стоїть сума, яка в півтора рази вища, ніж ти отримуєш на руки. Я, дурник, не міг зрозуміти, що відбувається, і питав у колег. А вони на мене дивляться з подивом: "Ти що, правда, не розумієш? Ну в тебе і так же добра зарплата. А нараховують трошки більше - може, ці гроші на щось добре йдуть, на костюми, наприклад", - підсумував Овчинніков.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...