Кабмін оприлюднив оновлені зарплати в Національній поліції

Як стало відомо, грошове забезпечення співробітників Нацполіціі складається з чотирьох основних положень. Рядовий патрульний буде отримувати близько 8 тис грн

Ілюстрація:aif.ua

Кабінет міністрів України оприлюднив подробиці грошового забезпечення поліцейських Національної поліції України. Про це йдеться в постанові N988 від 11 листопада, опублікованому на сайті уряду 1 грудня, передають Патріоти України.

Як стало відомо, грошове забезпечення співробітників Національної поліції (як і всіх інших силових відомств) складається з чотирьох основних положень: окладу за посаду, окладу за звання, надбавки за вислугу років та додаткових видів грошового забезпечення, що включають всілякі надбавки, доплати і премії.

У процентному співвідношенні загальне грошове забезпечення середньостатистичного співробітника Національної поліції виглядає приблизно наступним чином: 20% - оклад за посаду, 15% - оклад за звання, 25% - оклад за вислугу років, 40% - премії і надбавки. Однак в кожному окремому випадку ці цифри можуть змінюватися в залежності від характеру роботи і цілої маси факторів.

Наприклад, мінімальне грошове забезпечення генерала поліції третього рангу, начальника управління департаменту з вислугою 20 років складе 11,8 тис грн. З урахуванням надбавок і премій його грошове забезпечення може збільшиться на кілька тисяч - в залежності від його завдань, компетенції і так далі. В результаті кінцева сума може скласти 20 і більше тисяч.

Мінімальне грошове забезпечення рядового патрульної поліції, який працює в нічний час, складе 4 тис грн. З урахуванням надбавок і премій його грошове забезпечення теж може вирости і скласти 8 і більше тис грн.

"Є поняття окладу, надбавки ... Це все складно. І тим не менше 8-10 тисяч гривень зарплати новим патрульним поліцейським все одно залишаються по всій країні", - повідомив міністр МВС Аваков.

Решту графіків і деталі щодо надбавок і премій можна подивитися тут.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...