Хіти тижня. В Одесі журналісти здали в лабораторію помаранчевий сніг на аналіз сечі: Що з цього вийшло (фото)

Результат виявився досить дивним - медики знайшли в "сечі" клітинні компоненти, яких у воді просто не могло бути.

Помаранчевий сніг в Одесі. Фото:YouTube

Видання з Одеси 048 вирішило провести незвичайний експеримент. Оскільки на роботу одеських лабораторій надходять скарги, журналісти спробували з'ясувати, чи не пишуть медики результати досліджень "зі стелі". В якості експериментальної рідини вони взяли не чай, а ... дивний помаранчевий сніг, який випав минулої п'ятниці в Одесі. про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 048.ua.

Підсумки розслідування вас здивують!

Збираємо "аналізи"

Минулої п'ятниці в розпал аномального снігопаду журналіст видання зібрав проби оранжевого снігу. Для чистоти експерименту збирали сніг з підвіконня на 16-му поверсі, де немає і не може бути урини.

Півлітрову банку зі снігом закрили кришкою і поставили на вікно відтанути.

В процесі танення рідина виявилася жовто-каламутною, на дні утворився глинистий осад.

Журналісти перелили рідину в контейнер для збору сечі, який купили в найближчій аптеці, а в суботу вранці віднесли до лабораторії дитячої поліклініки №2 на Бочарова.

Лаборанту назвали вигадане прізвище, а також попросили перевірити "сечу" без направлення педіатра. Така послуга обійшлася у 30 гривень. У лабораторії пообіцяли дати відповідь в понеділок вранці, результати дослідження повинні були забрати в реєстратурі.

Запитуємо думку фахівця

Екс-співробітниця санепідслужби - санітарний лікар Раїса Г. - погодилася прокоментувати наш експеримент. На думку медика, в контейнері зібрана тала вода, фактично, дистилят, з осадом піску.

Чи можуть в лабораторії відрізнити розталий сніг від урини?

Звичайно, повинні побачити, що це не сеча! Можу вас запевнити, що в талому снігу немає ні еритроцитів, ні лейкоцитів, ні білка, ні цукру.

А якщо їх знайдуть?

Значить, дослідження були проведені неякісно, і робота даної лабораторії повинна зацікавити керівництво.

Чим небезпечні фіктивні результати аналізів для пацієнта?

В першу чергу, лікар може помилково поставити діагноз. Хвора людина може не дізнатися про те, що вона хвора.

Отримуємо результати

У понеділок вранці видання отримало аналізи на руки. Результат виявився досить дивним - медики знайшли в "сечі" клітинні компоненти, яких у воді просто не могло бути.

У талому снігу знайшли лейкоцити в кількості 1-2, і стільки ж еритроцитів. Реакція на рН виявилася лужною, також лаборанти виявили фосфати в нашому снігу.

Отримуємо коментар головлікаря

Сайт попросив головного лікаря поліклініки Катерину Патраманську прокоментувати експеримент. Катерину Іванівну здивував візит журналіста, а також результати експерименту.

В першу чергу, керівника поліклініки обурив той факт, що лаборанти взяли аналізи без направлення педіатра. Вона не змогла відповісти, яким чином в снігу медики знайшли лейкоцити і еритроцити. Головлікар припустила, що лаборанти просто вписали норму (тобто, запалення у снігу не виявлено).

Однак, вона констатувала, що результати писалися не зовсім зі стелі, оскільки медики не змогли виявити щільність сечі (питома вага не виявлено), а також те, що лаборанти знайшли фосфати, які міг дати пісок.

Взагалі, в роботі лабораторії часто трапляються курйозні випадки, констатувала Патраманська.

Так, одного разу в дитячій сечі лаборанти помітили ... сперму. Після розглядів з'ясувалося, що малюк не хотів в туалет, тому його тато попісяв у баночку замість сина.

Що стосується результатів аналізу талого снігу, головлікар пообіцяла провести службове розслідування і покарати винних лаборантів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...