Хіти тижня. Знавіснілий герой чи викритий агент?​ Кінець Надії, - журналіст

Ще кілька років тому вся країна з придихом спостерігала за голодуючою в Москві Савченко, називаючи її в'язнем Кремля.

Надія Савченко йде на допит в СБУ. Фото:УНІАНГенеральний прокурор України Юрій Луценко 15 березня вніс до Верховної Ради три подання про зняття недоторканності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко. Її підозрюють у спробі організації державного перевороту. Тепер у регламентного комітету парламенту є 20 днів, щоб винести рішення на голосування в сесійний зал. Сама Савченко після "вояжу в Страсбург" і допиту в СБУ з'явилася в Раду з гранатами і зброєю, закликаючи український "народ повстати проти влади". Видання LB.ua з'ясовувало: чим закінчиться епопея з Савченко і хто стоїть за сценарієм підготовки розстрілу парламенту, інформують Патріоти України.

Знавіснілий герой чи викритий агент?

Ще кілька років тому вся країна з придихом спостерігала за голодуючою в Москві Савченко, називаючи її в'язнем Кремля. Колишня військовослужбовець Збройних сил України, яка в червні 2014 року потрапила в полон до бойовиків в Луганській області, потім вивезена в Росію, де її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, в одну мить стала символом для українців. Як відомо, в березні 2016 року російський суд засудив її до 22 років колонії, але вже в травні вона була обміняна на російських розвідників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

Яскрава медійна розкрутка дозволила Савченко без проблем заочно стати першим номером "Батьківщини" і депутатом парламенту. Повернення Наді в Україну було справжнім шоу: з гучними заявами, демонстрацією босих ніг і всім тим, на що так легко клює довірливий електорат. Тоді ж Петро Порошенко нагородив її високим званням Героя України.

Але парламентська кар'єра Савченко не задалася відразу ж. Вже після декількох дивних випадів, що йдуть врозріз з політикою партії Юлії Тимошенко, її тихо виключили з фракції. Пішовши у "вільне плавання", вона не переставала дивувати, виїжджаючи "городами на переговори" з російськими маріонетками на Донбасі - Захарченком та Плотницьким.

Вже тоді стало ясно: "вона агент Кремля, який веде диверсійну роботу в Україні", переконує видання нардеп з "Народного фронту" Антон Геращенко. "А після того як вона в суді віддала честь Володимиру Рубану, затриманому під час перевезення зброї з "ОРДЛО", це ще раз підтвердило її справжню природу", - заявив він.

За словами Геращенка, Рубан, який готував замах на президента і вищих посадових осіб, безпосередньо пов'язаний з одіозним Віктором Медведчуком.

"Тому, в принципі, все стало на свої місця. Адже зв'язок Савченко з кумом Путіна був відомий давно", - сказав він перед початком скандального засідання парламенту, де генпрокурор в фарбах розповів про сценарій підриву Ради.

Вибух купола і розстріли

Виступаючи в парламенті, Юрій Луценко пообіцяв, що пізніше надасть суспільству «вагомі докази» того, як, де і з ким Савченко планувала влаштувати вибухи в Раді.

"Вона вербувала, особисто давала розпорядження про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі - урядову і посадову, мінометами обваливши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе", - заявив генеральний прокурор з трибуни Верховної Ради.

Після такої гучної заяви нардепи поспішно виключили Надію з Комітету з питань нацбезпеки і оборони.

Відразу ж в кулуарах заговорили про те, що на наступному тижні в парламенті обов'язково покажуть «нове цікаве відео, де Савченко, яка, не секрет, прихильниця зеленого змія, могла розповідати не тільки про вибух Ради.

«Ясна річ: що вона потрапила в орбіту Медведчука, який транслює ідеї Путіна. Не виключаю, що її просто використали. Однак що стосується самого сценарію розстрілу парламенту з мінометів, то, думаю, Юрій Луценко тут дещо драматизує", - зазначив в розмові виданням позафракційний і не менш скандальний нардеп Володимир Парасюк.

З цим згоден нардеп з "НФ" Дмитро Тимчук. "Не зовсім ясно, якщо чесно, як можливий такий сценарій: обвалення купола і розстріл. Можливо, на наступному тижні нам покажуть докази. Хоча, знаючи слабку адекватність пані Савченко, вона могла розповідати все, що їй заманеться. Тепер у всьому цьому буде розбиратися слідство", - сказав він.

Тягти не будуть

Сама Савченко з'явилася в парламенті в четвер двічі. Перший раз, повернувшись з допиту в СБУ. У кулуарах Ради вона публічно вибачилася перед спікером Андрієм Парубієм за те, що «переплутала його з Сергієм Пашинським», звинувачуючи його в заведенні у готель «Україна» «снайперів, які розстріляли Майдан». Після цього вона зайшла в зал, звідки її швидко вивела група нардепів «Народного фронту».

Як розповіли співрозмовники видання, такий поспіх був викликаний тим, що у синій об'ємній сумці Савченко лежало "кілька гранат і ствол".

Втім, кореспондент видання спостерігала, як під час перерви роботи парламенту Савченко спокійно спілкувалася на перекурі з Андрієм Левусом та іншими представниками «Народного фронту». Пізніше Андрій Левус в коментарі виданню нервово відмовився коментувати факт наявності зброї у Савченко.

"Вся ця ситуація ще не закінчилася", - сказав він.

Ще до інциденту зі зброєю Савченко встигла фактично підтвердити звинувачення ГПУ в свою адресу, заявивши, зокрема, що «військовий переворот був би правильною подією в Україні». «Я знаю, що дуже багато військових зараз мене чують, які абсолютно погоджуються з точкою зору, що військовий переворот в Україні - це досить очікувана і, ймовірно, досить правильна подія", - сказала вона після допиту в СБУ.

«Звинувачення в підготовці військового державного перевороту і також у замаху на владу - це хороші звинувачення. Хороші тим, що ... Я офіцер Збройних сил України. Як офіцер Збройних сил України я давала клятву українському народові захищати українську землю. Це аж ніяк не українська влада", - додала Савченко, заявивши також, що "українці підтримали б збройне захоплення влади".

На вечірньому засіданні Ради, Савченко з'явилася вже неабияк випившою, що помітили багато журналістів. На численні прохання преси продемонструвати вміст сумки, вона послалася на норми закону про статус нардепа. Правда, подумавши, додала, що у неї є "нагородна зброя від Андрія Парубія" і вона знає, куди і де її носити.

"Сьогодні в їхніх очах я вперше побачила страх", - сказала вона в кулуарах.

У коаліції у відповідь попередили: хизуватися їй залишилося недовго. "Упевнений, тягнути з рішенням її питання парламент не буде. Думаю, що Рада проголосує за зняття з неї недоторканності вже на наступному тижні", - запевнив видання нардеп з керівництва фракції БПП.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...